Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az utóbbi időben sok anyósprob...

Az utóbbi időben sok anyósproblémát kérdést olvastam, miért?

Figyelt kérdés

Generációs különbség lehet az ok? Egyszerű útálat? Sárkányfaj az anyós? Mi menyek vagyunk intoleránsabbak? Mi lehet a gond? Szeretnék véleményeket olvasni, nem veszekedést, lepontozást, egyszerű tapasztalatokat, építő beszélgetést, ha lehet!A

(Az anyósom nem szól bele az életünkbe, de nem is igazán kér belőlünk,amit én sajnálok.

Ez valakinek áldás, valakinek nem. Sokak életéhez képest nagyon szerencsés vagyok, másokhoz képest nem.- ez az én helyzetem)

2012. máj. 5. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Hű, ez érdekes kérdés, valójában nem tudok rá felelni. Azt hiszem, is-is: az anyósok mostanság sokkal... hogy is mondjam? Sokkal durvábban megsértik egy fiatal család személyes terét, azt hiszem, ez a generációs különbségek miatt van. Régen a család valóban család volt: a kicsi család beleolvadt a nagyba, az asszonyok összeültek a fiatal asszonykákkal, beszélgettek, okították és tanították a fiatal anyát, továbbadva a hagyományokat, stb-stb. Ez a mai korban nemhogy nem szokás, de inkább tolakodásnak tűnhet.

Az én anyósom már akkor utált, amikor megismert (a férjem sem épp a kedvenc gyereke), ez a babánk születése után sem változott. Egy ideig együtt laktunk, de rájöttem, hogy én fogok kikészülni idegileg, ha ott maradunk, ezért elköltöztünk, 220 kilométerre tőle, évente 3-4 alkalommal látom. Ez számomra éppen elegendő, bár kissé meglep, hogy az unokáját sem keresi.

(Amikor ott laktunk, mindig mondta, hogy BUNKÓK a szüleim, amiért nem látogatják gyakrabban az unokájukat - 2-3 hetente jöttek.

Amióta a szüleimhez költöztünk, anyósom EGYSZER SEM jött.

SZóval, így élünk mi. :))

2012. máj. 5. 17:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Én azt szoktam mondani hogy kevés ember öregszik előnyére, hát ez alól nem kivétel az én anyósom sőt anyám sem. Mondjuk anyósom nagyon gáz már a férjem is belátja, hogy az én anyukámnál is rosszabb. :D
2012. máj. 5. 17:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egyrészről probléma a generációs különbség és az, hogy a "mai" anyák sokkal "agresszívabbak", semmilyen tanácsot nem fogadnak el, csak az a jó amit ők tesznek. Az anyósok, öregek és maradiak, nincs beleszólásuk semmibe, csak az anya érhet a gyerekhez, csak az anya van olyan szellemi színvonalon, hogy a gyereket ellássa, csak ő érthet a kicsikhez. Legalábbis az itteni anyukák többségének a szavaiból ezt veszem ki. Csak arra lennék kíváncsi, hogy ezekből az anyákból milyen anyós lesz majd. :)

Természetes akinek nem inge ne vegye magára!

2012. máj. 5. 18:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem ingem és nem veszem magamra mert az én problémám az anyósommal pont az hogy semmiben nincs a segítségemre. 5hónapos már a kislányunk amíg nem tartotta a fejét és már nem volt pólyába fel sem vette,mai napig nem itatta meg ,nem öltözteti,nem pelenkázza,csak sétálni hajlandó elvinni,ami nekem is kikapcsolódás.Annyira fél hogy még a fürdetést sem hajlandó megnézni mert belefullad a kislány a kádba.

A saját fiát sem látta el mindig a mamák csináltak mindent.

Én 33éves vagyok ő 63éves,30évesen szülte a párom.Apukám 59éves,anyukám 60 de bármikor rájuk bízhatom a kislányt akár több órára is.Én tisztelem az idősebbeket és elfogadom a tanácsot olyantól aki ért a gyerekekhez de nem kell magyaráznom anyósom tanácsai mért nem érdekelnek.

2012. máj. 5. 18:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én anyósom egy "szuper anyós", mindenkinek ilyet kívánok, és le is szoktam írni, van pozitív kivétel. Minden, ami "hibát" lehet találni benne, annak semmi köze az "anyóssághoz", olyan apró tulajdonságai tudnak idegesíteni, amik bárki mással kapcsolatban is zavarnak.

A gyerekekkel szuperül bánik, vannak "fix segítség időpontok", de ezen felül bármiben és bármikor segít, mozgósítható, ha kell, szabad napot vesz ki (egyébként még dolgozik). Süt-főz nekünk, szülések után egy hónapig minden napra, és máskor is gyakran.

Nekem a saját anyámmal nincs kapcsolat, szóval ugyanaz, csak pepitában...

2012. máj. 5. 18:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én anyósom, ha itt van, akkor férjemmel szapulják egymást. Nem bírom hallgatni! Rettenetesen negatív egyéniség. Ha tudom, hogy találkoznom kell vele, már napokkal előtte ideges vagyok. Nagyon irigylem azokat, akiknek normális, kedves anyósa van.
2012. máj. 5. 20:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én anyósomat az egész falu utálja, szóval nem én vagyok az egyedüli. Addig amíg nem ismertem meg alaposabban, csak hallottam arról, hogy nem szeretik, igazából nem is értettem miért. Nem vagyok egy naiv fajta, szóval volt némi sejésem, hogy valami bibi lehet anyósommal, hisz annak oka kell, hogy legyen ha senki nem szereti. Amikor kérdeztem, miért nem szeretnek téged az emberek, azt válaszolta: Mert irigyek!

De nem...most már tudom. Egy arrogáns, erőszakos, tiszteletlen, hazug, mocskos szájú, pletykás, rongyrázó, fellengzős, gőgős nő.

Egy napot várok, csak egyetlen egy napot...nem, nem a temetése napját. Azt a napot amikor elkötözhetek ebből az átkozott faluból, el minél messzebbre tőle, és akkor lássam amikor a hátam közepét. Még a nevét sem akarom tudni, és azt sem akarom, hogy az én nevemet a szájára vegye, még azt is felejtse el, hogy élek.

Tehát én nem speciálisan az anyósomat utálom, hanem az EMBERT magát. De szerintem őt Ti is utálnátok. Idejön a mi házunkba, lekapja a konyhában a függönyt, mert ő hozott olyat ami NEKI tetszik. És ez csak 1 dolog...az ezer közül.

2012. máj. 6. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!