A kérdésem a következő lenne : a születendő hercegnőm neve, nem szokványos magyar név ( nem véletlen ) azaz Mischa lesz a neve . Van-e szükség az anyakönyveztetéshez bármi extra engedélyre, vagy pénzbefizetésre stb, vagy csak simán mondom és kész?
Figyelt kérdés
Illetve ha szükség van bármire, akkor azt hol tudom elintézni, hova menjek, hogy utána tudjak járni?2012. máj. 4. 15:07
11/12 anonim válasza:
Mta-nak kell írni kérvényt, megmagyarázni hogy miért szeretnéd, ha elfogadják, akkor ahogy előttem írták, Misa lesz. Mint ahogy a Michel adható itthon de így: Misell. ha pont ezt a nevet akarod és így ahogy írtad, külföldön kell születnie.
12/12 anonim válasza:
Nem feltétlenül kell külföldi állampolgárság. Ha eredendően valamelyikőtök külföldön született (ugye azóta már magyar állampolgár is lehet) akkor erre hivatkozva kell beadnod a kérvényt ami a helyesírását illeti. Esetleg ha már huzamosabb ideje éltek kint és munkavállalóipartotoktól kezdve ,,lakcímkártyáig" minden papirotok létezik akár neked akár az apukának akkor szintén minden papír másolatával erre hivatkozva kell kérvényt beadnod. Én is itt szültem fél éve Magyarországon pedig külföldön élünk már jó ideje, de nem volt szívem megfosztani a nagyszülőket a babázástól és nekem is óriási segítség volt az édesanyám aki normál esetben jó ha havonta jöhetett volna látogatni a kislányomat. Én az utónévtárban szereplő nevet adtam neki bár kicsit különlegesebbet, de az az igazság hogy nekem még ígyis a bőség zavara érzésem volt és konkrét elképzelésem nem. A másik variáció, hogy megszületik a kicsi és más írás szerint anyakönyvezik, majd kint amikor már megy előkészítő/óvoda hol mi van , és ti is mindketten dolgoztok kérhetitek, hogy az ő iratain úgy írják a nevét ahogyan szeretnétek ha ott ez elfogadott. (minimális változtatás!!!) Nem minden országban teheted meg, de van ahol még ők maguk is leegyszerűsítik tetszik-nem tetszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!