Antibiotikumtol vagy fogtol lehet?
Szia!
Az én Kislànyom eddig egyszer kapott antibiotikumot amit 2napig szedett másnap estére olyan vörös lett a popsija hogy nem bírt semmit csinálni csak kézbe volt el és remegett a fájdalomtól.Ki is sebesedett neki.Orított szegény....kiderült hogy erős volt a gyógyszer.Felhívtam a dokit elmondtam neki mi történt erre azt mondta hogy folytassam az antibiotikum adását.Hát hülye vagyok én?
Nem kívánom azt az éjjelt senkinek.A kezemben aludt a Lányom mert ha leraktam sírt annyira fájt neki.
Amíg tudod pelus nélkül addig hagyd...kis kamillával megmoshatod neki.És Neogranormonnal kend be.
Nálunk mire kiürült belőle a gyógyszer másnapra....el is múlt minden.
Olvasd el a betegtájékoztatót a mellékhatásokról.Ha szerepel ilyen hívd fel a dokit mi a teendő?
Remélem picit segítettem.
Jobbulást a Picúrnak!
15hónapos kislány anyukàja
a gyógyszertől van valószínűleg
normaflórral csökkenthetők a tünetek, de nem tudom adható e ilyen kisgyereknek
második vagyok.
HA továbbra is fennáll a nyálkás széklet, keresd fel az orvost. kérlek, fogadd meg a tanácsomat.
Szia!
Igen, az antibiotikum okozhat hasmenést, akár nem is kicsit. Saját tapasztalat. A fiam már máskor is kapott, nem volt olyan nagy gond, lazább lett a széklete, kapott normaflore-t, volt hogy kettőt is 1 nap, ha annyira durvult a helyzet, de sosem volt nagyobb gond.
Egészen a mostani antibiotikumig, amikor is 8! pelenka ment el 1 nap és estére már zöldet kakilt a kisfiam. Felhívtuk a doktor nőnket, aki azt mondta felelőtlenség lenne abbahagyni az antibiotikum szedését, mert nem véletlenül kapta, de ha nem javul másnap a helyzet, akkor menjünk és írnak ki másikat, mert ezt a fajtát nem bírja a fiam. Kaptunk is másikat, azóta sincs gond.
Ha 3-4 alkalommal van neki lazább, hígabb széklete, az még belefér, de probiotikumot mindenféleképpen adj neki és valami nyugtató popsiápolóval kend a fenekét, ha ettől több, esetleg olyan, mint a mi esetünkben, akkor pedig vidd vissza az orvoshoz és írnak másikat.
Egyébként igen, nálunk is adnak amoxicilint, a fiam is kapott már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!