Mit tud 9 hónapos babátok? Ha fejlesztitek, hogyan? Mit tanítotok neki?
Első! Inkább menj aludni...
Gondolok itt:
Mit tud? - forogni, ülni, feltérdelni, felállni, járkálni
- tapsolni, pápát inteni stb..
tapsol, felül, mászik 4kézláb, be nem áll a szája
nem igazán fejlesztem, attól meg rosszul vagyok, amikor valaki SOKAT GYAKOROL a 7 hós babával!!
nem cirkuszi majom!
a nagyobbik lányom ilyen idősen jobban mozgott, de nem volt ilyen kis "beszédes"
nem szabad hasonlítgatni a babákat, csak magad meg őt stresszeled
Ugyan az enyém 8 hónapos, nem tud még felülni (bár próbálkozik), nem tud mászni (bár próbálkozik), és néha "elnémul". De: ügyesen kúszik, forgolódik, integet.
Szerintem SEM SZABAD összehasonlítani a babákat! Én is ezt tettem korábban, mert nem úgy fejlődött, mint a nagykönyvben és a többi baba esetében: elvittem gyógytornászhoz, aki megállapította, hogy kissé hypotón izomzatú és az átlagnál nagyobb baba, ezért lassúbb a mozgásfejlődése (tehát, nem volt azért alaptalan az aggódásom).
Azaz: ha úgy érzed a babád nem "olyan" mint a többi, inkább vidd el szakdokihoz, hogy megnyugtasd magad. Inkább vidd el "feleslegesen", mint aggódj, rágódj ezen.
A megmaradt energiával pedig játszhatsz a babával akkor, amikor ő igényli.
8 hós kislányom önállóan felül, kúszik, négykézláb mászik, próbálkozik a felállással. Azonban nem tapsol, csak püföli az asztalt, amikor a készítem neki a kajcsit :)
A kezével jelzi, ha valami tárgyat szeretne vagy visít.
Be nem áll a szája.
Wc-be kakál, néha pisil.
Kúszik, mászik, feláll, de ülni még nem tud. Pápázni és tapsolni még nem tanítottuk. A cicánkra mondja, hogy "sza".
Egyébként egy percre sem áll meg, rendkívül mozgékony.
Dumából a dedede és a mememe a sláger, ezen kívül sokat sikongat.
A mi babánk 8 és fél hónapos, kapaszkodva megy illetve egy kézzel kapaszkodva is ügyesen elboldogul (már nagyon korán felállt), mászik 4kézláb, rengeteget gagyog. A cicára mondja, hogy "szi" meg "ca" illetve sziszeg neki sokat. Integetni nem tud, de a kis kezével csapkodni nagyon :)
Foga nincs még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!