7-8 hetes babátokkal hogyan játszotok, mivel fejlesztitek? Szükséges egyáltalán ennyi idős korban direkt módon foglalkozni vele, vagy elegendő, ha sokat beszélünk hozzá, simogatjuk stb?
Ahogy írtad sok beszéd és simogatás nagyon fontos!Minél több mosoly,ölelés.Én ilyen idősen már játszottam a babáimmal fürdetés előtt de bármikor a nap folyamán mondókásat.Pl.:kerekecske dombocska és az ujjakkal az elment vadászni mondókát.Nagyon szerették a csikit a végén.És én sokat énekeltem nekik.
3 gyerekes anyuka
arra szoktasd rá, amit állandóra tudsz vállalni!
én amikor ébren volt, 1 szobában voltam vele, beszéltem hozzá, énekeltem neki, zenét hallgattunk. közben teregettem, vasaltam... végeztem a dolgom. ő meg szépen megtanult egyedül játszani (nem magányosan, de önállóan).
most 1 éves, épp lakást felújítunk, öröm nézni, hogy szeret egyedül játszani, nem követelőző.
doki néni tanácsolta, hogy az 1.gyereket is neveljem úgy mintha a 3. lenne. nem kell folyton foglalkoztatni. neki kell felfedezie a világot, úgy sokkal értékesebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!