Ti Mikor fürdetitek a közel 2 éves gyermeketeket?
20 hónapos Lányomat este 6 kor fürdettem általában de ha nem érünk haza akkor 8 órakor. de sose jelentett problémát mert este 9 kor már aludt a párom azt mondja nincs rendszerezve az életünk (úgy hogy ö nem is látja hisz nincs is otthon ,)
Holott nekünk rendszeres napirendünk van.
Pl reggel 7 kor vagy 6 kor kell
10 kor uzsonna
délben ebéd
16 órakor uzsonna
18 fürcsi vacsi tej
és este fél 9 villanyoltás
Egy gyermeknek nagyon fontos a napirend, de mint mindenböl megfelelö mennyiségben.
Egy gyermek számára nem lehet katonás napirend (még felnöttnek sem), ennek egyhangban kell lenni más dolgokkal.
vagy is szuper ha egyszer egyszer kimarad vagy áttevödik a mosdás, semmi de semmi baja nem lesz. Ott haol ezt a gyerek megérzi és bajt okoz valami más gond van, esetleg túl katonás napirend, és feszélyezve érzi magát ettöl.
Nekünk is van napirendünk, de pl a hétvégén konyha stúdiokat jártunk és jönnie kellett velünk, össze vissaz volt minden. mikor nagyon nyügös volt végig gondoltam, hogy éhes, szomjas, álmos és akkor szünetet tartottunk.
de pl kirándulásnál -tegnap-is felborul a napirend, ma meg már minden megy ahogy szokott lenni.
7-kor fürdés,mesenézés legkéssőbb 8-kor alvás.2 éves.
Nekem kicsit fura hogy már 6-kor fürdeted de csak fél 9-9 körül alszik el..addig mit csinál???Én mindíg azon voltam,hogy fürdés után már nincs játék,szaladgálás,evés,maszatolás stb.
Annyi,hogy megissza a tejcsijét mesenézés közben összebújva.
Havonta 1-2 x van,hogy kicsit csúszunk az esti fürdéssel ha mondjuk játszóházba vagyunk vagy barátoknál grillezünk stb de akkor is fürdés-mese-tejcsi-alvás a sorrend és akkor is legkéssőbb 9-kor alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!