Baj, ha minden nap banánt eszik a fiam?
A banánt eléggé vegyszerezik, és sok benne a kálium. Úgy tudom, felnőtteknek is napi max. 2 db javasolt. Ráadásul fogja a székletet.
Ha nincs vele gondotok, netán biobanánt tudsz venni, az szerintem nem gáz, de azért próbálkozzál más gyümiket is adni. Én a sült alma-banán párosítást javaslom, az enyémek a mai napig odavannak érte. :)
Kínálj neki mást is, de a szervezet nem csal, azt kívánja, ami hiányzik neki.
Ez persze nem vonatkozik az édességre, illetve igen, de azt már más okból kívánja.
Bocsánat az offért, de megkérdezhetem, hogy a "bio banán" miben bio?
Úgy tudom, hogy a banánnal az a "legnagyobb baj", hogy éretlenül hozzák be, és itt adnak hozzá valami "érlelő szert", mert így kevésbé veszteséges. Ha az érett banánt hoznák be, az megrohadna, mire ide ér.
(Amúgy egy ismerősöm Afrikában él, és ő mondta, hogy az ottani gyümölcsök kinézetben és ízben is nagyon eltérnek attól, amit itt "azon a néven" árulnak. Banán, ananász, kókusz stb. Ez még a fényképein is látszott...)
Én 1 éves koráig mindenből bio-t veszek, egy baba nem fog csődbe vinni, keveset eszik, heti 2 banánt pl. 9 hónapos, anyatejes, napi 2-3-szor kap rendes kaját. Hajlamos az allergiára, apai ágon, az asztma már 2.5 hónaposan előjött nála, nem vagyok hajlandó bizonytalan eredetű dolgokkal etetni. A Spar-ban veszem neki a bio dolgokat, vagy az ebio.hu-n, ahol kb olyan árak vannak, mint a nem bio zöldségesünknél.
A messziről érkező déligyümölcsöknél szerintem kiemelten fontos, hogy ne sima legyen.
Egyébként fura, de az alma a legszennyezettebb a zöldség-gyümölcsöknközül ;(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!