Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell 4hónapos kor előtt...

Miért kell 4hónapos kor előtt mindenfélével etetni a gyereket?

Figyelt kérdés

Már nem egy kérdésnél olvastam, hogy 4hós kor előtt elkezdték a hozzátáplálást. Itt most nem arra gondolok, hogy védőnő/orvos javaslatára kezdték el. Ismerek egy pár anyukát akik már a 3.hónapot alig tudták kivárni.

Ma olvastam egy kérdést, hogy valaki azért kezdte el a hozzátáplálást 3hónaposan, mert szerinte már unalmas volt mindennap a tápszer. Hozzáteszem még azt is, hogy az anya kivivel eteti a gyereket. Sajnos nem tudom bemásolni a kérdést, de hátha valaki betudja.

Hova sietnek ennyire az anyukák? Én is szeretném már elkezdeni, de 6hónapos koráig várni fogok.

(Olyan válaszokat ne írjatok már,hogy régen hamarabb is elkezdték, stb...)

2012. ápr. 26. 19:56
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
És miért kell mással foglalkozni és provokatív kérdést kiírni?
2012. ápr. 26. 20:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de én olyan választ fogok adni. A nővéremnek 14 éves gyerekei vannak, mesélte, hogy ő is adott már 3,5 hónaposan gyümölcsöt a gyerekeknek.(Akik mostanság is ezt csinálják, nyilván a "régiektől" hallották, és kipróbálják a régen jól bevált dolgokat.) Semmi bajuk nem lett,sőt egészséges, stramm sportolók. Nem azt mondom, hogy eperrel meg mindenféle allergén gyümölcsökkel, vagy tokaszalonnával kell tömni a gyereket, de egy kis almától, baracktól semmi baja nem lesz. Ha nagyon nem tetszik neki úgyis kiköpi, megtömni nem lehet.

Én ezért nem nézek le senkit, mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.

2012. ápr. 26. 20:02
 3/10 anonim ***** válasza:
33%
Én meg azt hallottam, hogy ettől kijöhetnek ételallergiák meg betegségek. Még nem olyan a gyomruk, hogy anyatejen kívül más ennivalót könnyen meg tudnának emészteni. Nem véletlenül találta ki a természet az anyatejet. Az állatvilágban is a legelső időszakban még anyatejen kívül mást nem fogyasztanak az állatkölykök.
2012. ápr. 26. 20:07
 4/10 anonim ***** válasza:

én is gyűlöltem hogy a picikém azt a rothadt tej szagú tápszert eszegeti olyan átéléssel mintha mannát kapna

de azért vártam 5 hónapos koráig a hozzátáplálással

2012. ápr. 26. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

Azért kezdtem el mindkét gyermekemnél, mert:

- az első tápszeres volt 6 hetes korától kezdve, és az ösztönöm azt diktálta, ő meg szívesen ette (mandarint evett elsőként, gondolom ez is juj)

- a második 7 hós koráig szopizott, de már 3,5 hósan kapott almalét, majd almát, barackot, krumplit és szépen sorban mindent), azért kezdtem el, mert nem akartam sokáig szoptatni, mert szerintem 4 hó fölött már inkább csak az anyuka lelkét nyugtatja meg

- mert a legtöbb kutatás azt mutatja, hogy minél később találkozik a baba emésztése különböző dolgokkal, annál nagyobb valószínűséggel alakul ki allergia (persze nem arról van szó, hogy egy újszülött kenyeret egyen, de hogy egy 8-9 hós miért ne ehetne kenyeret, tejfölt, tejet, tojást, az azért butaság)

- mert az anyatej szuper erejében nem hiszek (hiszen a babák jelentős része hasfájós az anyatejtől, van, aki konkrétan nem eheti, mert nem jó neki, lásd laktózérzékenyen született babák, jómagam is ilyen vagyok)

- mert nem hinném, hogy egy szopizni vágyó baba szopási igénye megváltozna a szilárd kajától, mert most vagy kell vagy nem

- mert a baba igényelte

Szóval számos oka volt, de azt hiszem a leginkább az ösztöneim vezéreltek és jól döntöttem, mert nekem és a babáknak is jó volt.

2012. ápr. 26. 21:32
 6/10 anonim ***** válasza:
35%
Utolsónál a pont!!!!
2012. ápr. 26. 21:51
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
Én azért kezdtem el 3 hónapos kora után (ekkor még szerencsére mindent kiköpött),mert anyum és anyósom már az idegeimre mentek,hogy bezzeg amikor mi kicsik voltunk ilyenkor már a krumplis-májat toltuk :) ezért próbálgattam egy kis almalevet,répalevet.A védőnő utána mondta,hogy 4 hónaposan próbálhatok neki leveket,mert nagyon nagy a baba és gyorsan fejlődik adjak neki valami mást anyatejen kívül,hogy mindene egészséges legyen.Most lesz 5 hónapos amit szívesen megeszik az a sütőtök püré és néha a barack lé,másból csak 1-2 kanállal én meg nem erőltetem.
2012. ápr. 26. 21:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Alighogy betöltötte a lányom a 4. hónapot, már kezdtük a hozzátáplálást. 3 hónapos koráig tudtam szoptatni, aztán tápszeres lett.

13 hónapos, nem allergiás, nem hasfájós és mindent szépen megeszik.

Nem válogat, nem köpköd, nem maszatol és már gyakorolja a kanállal való evést.

Egészséges és szépen fejlődik. Tejterméket is kap már 7 hónapos kora óta.

A kivivel meg nincs semmi baj, csak a magját kell kiszedni. Az epernek is a magja allergizál. Ha van türelme valakinek, meg lehet pucolni és már eheti is a gyerek.

Ja és hozzáteszem, hogy annak ellenére, hogy korán kezdtem a hozzátáplálást, még napi 2x 3x kéri a számomra büdös és íztelen tápszert a lányom.

Egyébként is úgy javasolják, hogy a tápszeres gyerekeknél kb 4 hónapos korukban kezdjék meg a hozzátáplálást, az anyatejeseknél meg legkésőbb 6 hónaposan. Legkésőbb!!!

Miért gondolják itt sokan, hogy az anyukák direkt ártalmas dolgokat tesznek a gyerekeikkel? Komolyan mondom ezt nem értem!?

2012. ápr. 26. 22:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért kezdtem el 3,5 hónaposan, mert iszonyatosan szorulásos volt szegénykém, és a hozzátáplálás oldotta meg ezt a problémánkat. Előtte napokig csak szenvedett, mire tudott normálisan kakilni, azóta minden reggel majdhogynem percre pontosan érkezik a szeretetcsomag.

Egyébként 4 hónapos koráig szoptattam, akkor elapadt sajnos az idegességtől. Mert kórházba került.

Szóval egyet értek az 5. válaszolóval, ha az anyatej olyan szuper immunrendszert adna, akkor nem került volna a fiam kórházba 4 hónaposan pont azért, mert annyira legyengült az immunrendszere, hogy megtámadta a saját szervezetét!

Fura, most lesz 8 hónapos, azóta tápszeres, akkoriban kezdtük a hozzátáplálást is és 1x volt náthás. Előtte havi szinten.

És az allergiával kapcsolatban is egyet értek. Szerintem ha szoktatva van, kevesebb az esély a kialakulására.

2012. ápr. 27. 08:45
 10/10 anonim ***** válasza:
66%

Akkor hajrá!

Tedd azt!

Ja és bizonyítsd be,hogy intelligens ember vagy, tehát,ha a te elképzelésedbe sem üti bele az orrát senki, akkor te sem máséba!

2012. ápr. 27. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!