Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most bajt csináltam? Hozzátápl...

Most bajt csináltam? Hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Adtam 6 hós kislányomnak mandarin levet, de csak egy fél decit. 1,5 hónapja van hozzátáplálás. de ezt most találtam: [link] pedig a védőnő mondta, hogy nyugodtan adhatok neki :S szerintetek?
2012. ápr. 26. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz semmi baja.

A hozzátáplálási táblázat nem szentírás.

Pl. régen már a 2 hónapos babáknak adták a mandarin levét.

Figyeld, nem-e lesz valamilyen reakciója, ez pár órán belül kiderül. Max. utána kihagyod az étrendjéből.

2012. ápr. 26. 13:55
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, ment a zöld pacsi:)
2012. ápr. 26. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, miért lenne baj! Ne olvass ennyi mindent összevissza nem érdemes! Ha a babának nem fáj tőle a pocija, nyugodtan adhatsz neki 1 decit is.:)
2012. ápr. 26. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

Jesszusom! Most belenéztem több hozzátáplálási táblázatba és találtam olyat amiben azt írja, hogy a banánt 18 hónaposan adjuk először! Hát a fiam 6 hónapos kora óta eszi. Meg olyat is találtam, hogy uborkát 12 hótól, paradicsomot nyersen 18 hótól. A fiam ezeket 10 hónapos kora óta eszi.

Minden fontos lépést betartottam a hozzátáplálásban, glutén, tej, magvas gyümik, mogyorófélék, méz, stb. Na de a gyümölcsöket, nyers zöldségeket imádja! Narancsot és mandarint is evett bőven 1 éves kora előtt!

Sőt! A húgom sutyiba megetetett vele egy egész mandarint, mikor 4 hónapos volt. :) Semmi baja nem lett! Most pedig egy teljesen egészséget 18 hónapos nagyfiú!

Ne aggódj, rosszat nem tettél! Figyelgesd, ha esetleg kiütéses lesz, vagy rottyant egy hígat a pelusba (nem hinném, hogy ennél komolyabb baja lenne), akkor szüneteltesd és 1-2 hónap múlva újra próbáljátok meg.

2012. ápr. 26. 14:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is azt mondta a védőnő, hogy adhatok narancs ill. mandarin levét. Kapott is már, nem lett semmi baja!
2012. ápr. 26. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
semmi baj anem lesz. a lányom 6 hósan meggyet,szőlőt evett héj nélkül,6 hóstól mindenből evett-na jó nem kolbászt meg szalonnát,de gyümölcsöket igen max az aprómagosokat kerültük-málna,eper-
2012. ápr. 26. 15:01
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, idáig nem lett semmi baj :) mindenkinek ment a zöld kezecske
2012. ápr. 26. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!