Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szabad e elore elkesziteni a...

Szabad e elore elkesziteni a tapszeres adagokat?

Figyelt kérdés
Gondolok itt az ejszakara, mivel napkozben mindig felforralom a vizet, majd visszahutom az adagjat, de ejszaka csinalhatom e azt hogy mar elore elkeszitem. Kisfiam este fel 9-kor eszik, utana hajnali 2-kor majd reggel 6-kor. Ezeket az adagokat megcsinalhatom elore, vagy sem?
2012. ápr. 25. 16:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Sajna nem szabad a tápszert elöre elkészíteni,de a vizet felforralom este,majd amikor kell éjszaka csak előmelegítem a mikroba és 1 perc alatt kész a kaja.:)
2012. ápr. 25. 16:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Fölösleges, mert ha megcsinálod, akkor be kell tenni a hűtőbe, aztán éjjel kivenni, megmelegíteni és csak utána adod oda, legalábbis gondolom, nem hűtve kapja. Akkor meg már inkább érdemes frissen megcsinálni, 1-2 perc alatt kész van.
2012. ápr. 25. 16:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Én eddig úgy tudtam, hogy nem lehet. Ezt is olvastam itt más anyukáktól, a védőnő is ezt mondta..

Ezzel szemben egyre több internetes oldalon cikkekben és könyvekben is azt látom, hogy 24 órával előtt szabad és hűtőben kell tárolni..

Jön az "új hullám" ..

2012. ápr. 25. 17:13
 4/11 anonim ***** válasza:
Én előre megcsinálom, be a hűtőbe, és melegítem mikróba, nem sokat kell mert hamar megmelegszik. Nekem így gyorsabb mint ha a vizet melegíteném, és kómásan kéne beleraknom a port, és még hűteni, mert lehet, hogy túlmelegítem a vizet. Kész tápszernél meg tudom, hogy éppen csak be kell tennem a mikróba, hogy ne legyen hideg. Nappal mindig frisset csinálok.
2012. ápr. 25. 17:13
 5/11 A kérdező kommentje:

koszi a valaszokat

hat akkor marad a korabban ebredes :)

nem is tudtam hogy nem lehet, de vegul is miert nem lehet?

gondolom a bacik meg ilyesmi

2012. ápr. 25. 17:20
 6/11 A kérdező kommentje:

jaj az lemaradt, ha mar egyszer felforraltam a vizet, azt minden adag elott ujra fel kell, vagy csak eleg egyszer?

eleg a tapszernek ha eppen meleg vizbe teszem bele?

2012. ápr. 25. 17:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Én vízmelegítőt használok és a mai napig a babavizet forralom neki benne,egyszerre 1 litert aztán mindig bekapcsolom mikor csinálom a kajáját pár másodperc alatt felmelegszik és már használható is nekünk lent van a konyha és így macerás lenne állandoan leszaladgálni 5hónapos és hála Istennek makk egészséges.
2012. ápr. 25. 17:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Eleinte én sem mertem neki előre megcsinálni. Aztán a fene sem akar hajnalban kómásan kutyulni, méricskélni azt csináltam, hogy 2 cumisüveget befogtam, az egyikbe este kimértem a 7 kanál tápszert, másik üvegbe kimértem 210 gr vizet, és ezt a mikróra raktam, felébredtem összeöntöttem és kész. Most már előre megcsinálom neki, beteszem a hűtőbe, reggel melegítem. Kész. Kórházban ugyanígy csinálják az áplónők a tápszert, nagy adagokat megcsinálnak beteszik a hűtőbe, 24 órán belül kiosztják.
2012. ápr. 25. 19:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Egész nyugodtan csináld meg előre a tápit, és tedd hűtőbe. Jól írta egy előttem válaszoló, a kórházakban is így csinálják. Reggel felforralnak egy-két bazi nagy kondér vizet, bekeverik a tápszereket, aztán abból adagolnak. Hiszen ha a többszáz kis adag tápszert külön-külön kutyulnák, nem is tudom, hány nővér kéne rá...

Én is sokáig vacakoltam a friss tápival, aztán rájöttem, hogy őrültség, bármi is van a tápszerek dobozára írva. Persze, hogy jobb frissen. De a babának is jobb, ha anyu pár perccel többet alszik, és jobb kedvű, türelmesebb vele napközben...

Nekem ikreim vannak, kis korukban előre megcsináltam mindig a fél napi adagjukat, külön porcióztam a cumisüvegekbe, aztán ment be a hűtőbe. Egészséges, boldog kisgyerekek lettek.

(még egy megjegyzés: aki mindent a nagykönyv szerint akar csinálni, annak tutira nincs sok gyermeke, ellenben van otthoni segítsége... jó nekik :)

2012. ápr. 25. 21:03
 10/11 A kérdező kommentje:

koszi a valaszokat

egyik hozzaszolonak- en is vizforralot hasznalok, es tok gyorsan egyszeruen megvan, de mire visszahutom a kajcsit addig siras van, na meg nalunk is lent van a konyha, szoval ugyanugy vagyok mint te :)

hat ezentul elore elkeszitem

2012. ápr. 25. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!