Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha most 38.5 fokos lázam van,...

Ha most 38.5 fokos lázam van, és este 7-ig lejön a lázam, akkor 7 órakor szoptathatok?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 24. 12:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az anyatejben megtalálható toxinokkal szemben az anyatej védő tulajdonságai annyival magasabbak, hogy elhanyagolható veszélyt jelentenek a csecsemőre.

(OFF, elnézést kérek, kedves kérdező:)! az újszülöttek nem 3- 4 óránként szopnak, van, aki igen de nem ez a jellemző)

2012. ápr. 24. 13:08
 12/18 anonim ***** válasza:
toxinok is jelen vannak alapból is az anyatejben, erre hivatkozni demagógia.
2012. ápr. 24. 13:09
 13/18 anonim ***** válasza:
43%

nem mindegy, milyen toxinok, stb.

nem akarok vitázni, csinálja mindenki, ahogy jónak látja

szerintem megoldható a láz levitele szopi előtt, és a kérdező este 7 órát írt, így feltehetően nem újszülöttje van már

u.i.: de, 3 óránként szoktak szopizni, persze lehet kivétel, de ez a leggyakoribb :)

2012. ápr. 24. 13:13
 14/18 anonim ***** válasza:
77%

Én is szoptattam lázasan, főleg, hogy mellgyulladás miatt volt 39 fokos lázam. Semmi baja nem lett a babámnak a láztól, sőt pont azt javasolják, hogy ilyen esetben minél gyakrabban kell szoptatni. Fél nap múlva nem is volt kutya bajom sem.

Ja, és a fiam (úgy mint a lányom is) max 2-2,5 órát bírt ki újszülöttként két szopizás között, de ez már a rekord volt, egyáltalán nem jellemző. (úgy, mint a legtöbb barátnőmnél is...)

2012. ápr. 24. 13:47
 15/18 anonim ***** válasza:
74%

Sok anyuka olyan idegesítő ezzel a TILOS stb. dolgokkal...

Hívd fel a gyermekorvost ő megmondja. Nekem azt mondta a doki, hogy maga a láz nem kizáró ok.A lényeg milyen gyógyszert veszünk be rá.Rubophent lehet szedni. Minden orvos mást mond amugy ,de én szedem a rubophent bármi fáj és ugyanúgy szoptatok.

A gyereknek nem tudod megmondani, hogy várj egy kicsit míg letelik a 2-3 óra.

2012. ápr. 24. 13:58
 16/18 anonim ***** válasza:

Annyira gyerekes ez a huzakodás...

Az én barátnőim gyerekei pedig 3 óránként, sőt, az egyik 4 óránként szopizott, de ez biztos évszaktól is függ.

Nem írt a a kérdező, mennyi idős a baba, de abból, hogy délben tette fel a kérdést, és este érdekli, több mint valószínű, hogy nem pici. :)

Lehet, hogy több az anyatej jó tulajdonsága, és pozitív hatása, mint amennyi negatív hatása van a toxinoknak, de ha van negatív hatása, nem kockáztatom.

Ott van pl. a méz, sok benne a vitamin, meg nagyon előnyös a fogyasztása, de mégsem adható babának, mert van negatív oldala is rájuk nézve.

Egyébként csecsemő-és kisgyermeknevelés szakon tanultam, ezzel foglalkozom, nekem ez a véleményem a tanultak és a babámmal tapasztaltak alapján.

Én sem írtam azt, hogy mondja meg a gyereknek, várjon 2-3 órát, de szerintem lehet úgy alakítani, hogy jó legyen, pláne ha már hozzátáplált baba, amíg lemegy a láz, és eltelik egy kis idő is utána, addig lehet neki mást is adni.

Ha 1x, mondjuk a betegség elején lázasan szopizik, mert tegyük fel, még pici, nem hozzátáplált baba, az belefér szerintem, de utána inkább meg kell előzni a lázat, így nyugodtan lehet szoptatni.

u.i.:

Nem tudom, miért a másikba kötéssel foglalkoztok, és nem a kérdésre válaszolással.

2012. ápr. 24. 15:15
 17/18 anonim ***** válasza:

úúúristen toxinok, jessszumpepi, na nem kommentálom...most komolyan???

szoptass szoptass szoptass...begyullad a melled aztán 40fokos lázad lesz nem ilyen kis pici...

2012. ápr. 24. 17:09
 18/18 anonim ***** válasza:

No, három IBCLC laktációs szaktanácsadóval "konzultáltam", egybehangzóan az az álláspont,hogy nyugodtan szoptass. A toxinok ha át is kerülnek az anyatejbe(ez pedig közel sem biztos,hiszen molekulaszerkezetükből adódóan nem valószínű,hogy "átférnek" a szűrőn), csak a bélben jelennek meg, a véráramban nem. így gond nélkül kiürülnek.

Természetesen fontos a lázcsillapítás és a megnövelt olyadékbevitel.

2012. ápr. 24. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!