Cumizó/már nem cumizó babák anyukái! Hogyan és mikor ment a leszoktatás? Volt hogy éjjel felébredt mert elhagyta a cumit? Leszoktatás után ez is elmaradt?
t
vegyél több cumit, tedd az ágy sarkába, akár mind a 4be, mutasd meg neki és probléma megoldva :)
enyém 10 hónapos volt mikor ezt letisztáztuk, azután nem ébresztett :)
majd 2 évesen nem kérte többet a cumit. egyik napról a másikra :) ez 5 hónapja volt, 2 hete a szájába nyomtam játék közben, fintorogva kiköpte :D
Remélem egyszer csak Ő is eldobja majd. Neki egy cumija van, az kiskora óta. Foszforeszkáló, úgyhogy sokszor könnyen megtalálja magának. Máskor meg talán lustább keresni vagy én is alig találom meg :) Csak félek, hogy mi lesz majd ha nem lesz.
Köszönöm a válaszokat!
Lassan kezd leszoktatni ...
Ha nem szoktatod le 3 éves kora után beszédproblémái lesznek.
/tapasztalatból mondom/
Én fiam 1éves kora körül már csak alváshoz cumizott, meg amikor jöttek a fogai, akkor szinte egész nap. Két és fél éves volt, már egyre ritkábban kérte alváshoz is a cumit, akkor volt karácsony, és mondtuk neki,hogy este berakjuk a fa alá, és a jézuska hoz majd helyette ajándékokat. Bólogatott, hogy oké.
Még aznap szenteste egyszer kérte a cumit, mondtuk neki, hogy tudod az ajándékok.... akkor meg is nyugodott, hogy tényleg, elcserélte a cumijait. Másnap szólt, hogy nézzek már körül, biztos nem maradt otthon egy cumi?? Szétnéztem, mondtam, hogy sajna nincs egyse... és ez volt az utolsó- harmadnap már nem kérte a cumit és azóta sem. :)))
Szóval nagyon könnyen leszokott a cumiról- pedig születésétől és az első hónapokban iszonyat nagy cumikirály volt.:))
Az én "cumikirályom" (ahogy az előző is fogalmazott) most adta oda a cumijait a nyuszinak, 3,5 évesen. Alvás előtt néhányszor még megkérdezte hol a cumija, de azóta is alszik mint a bunda. Pedig ő is képes volt felébreszteni minket, ha nem találta a cumit éjjel (pedig neki is több volt bekészítve, de azért néha eltűnt mind).
Mondjuk szegényt kicsit sajnálom, mert neki a cumi teljesen össze volt nőve az alvós macival. A kettővel együtt tudott megnyugodni. amióta nincs cumi, le se tojja a macit. Ez olyan szomorú... Mármint nekem, anyukának :)
Továbbra is köszönöm a tapasztalatokat :) Egyébként, Ő is csak alváshoz kapja meg. Néha odamegy a kiságyhoz napközben, hogy szeretné, de elmondom hogy az alváshoz van vagy elterelem a figyelmét és így jó Neki is :)
Aki írta a beszédproblémát, megírnád pontosan hogy mi volt a probléma? Meddig cumizott a babád?És Ő is csak alváshoz vagy többször kapta meg? Köszönöm a válaszod előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!