Mit adjak inni 1,5 éves babámnak?
Ne adj szörpöt és hasonlo édes löttyket!
ha szomjas,inni fog.higabbra csináld mindig a teát,és szépen már csak viz lesz az,és meg fogja inni....ugye nem akarod hogy kirohadjon az éppen kibujt foga???
Jobbféle gyümölcsleveket (esetleg hígítva vízzel), vagy tartósítószer- és édesítőszermentes szörpöket szerintem kipróbálhatnál. Valami finom házi szörpöt esetleg.
Bár, ha ennyire nem akar inni, lehet nem az ízekkel van baja, hanem eleve nem akar inni. Miket eszik mellette? Tápszert kap még, vagy szopik? Lehetséges elég folyadékot "ki tud nyerni" más ételekből (tápszer, levesek, gyümölcsök) és az elég neki.
Amúgy lányom sem iszik sokat. Többet kellene már innia ilyenkor, de hát vénásan csak nem adhatom be neki. :)
A másféle babateákat sem issza? Ami nem granulátumos, hanem filteres? Vagy azt nem próbáltad?
Következetesen szoktasd rá a vízre! Még nem késő, bár nem is korai :) Lassan lassan meg fogja inni mert szomjas lesz! Próbálkozz sokszor sokszor sokszor!
Kislányom is másfél éves....kicsi korától következetesen vizet adtam Neki. Tápszer miatt elég régóta. Először nem itta, de lassan megszerette. Teát alig kapott.
Én nem hiszem hogy túl nagy baj lenne.
Lányom (szintén másfél éves) már nem iszik tápszert, és helyette sem fogad el semmit, így neki a napi folyadékmennyiség olyan 4-5 deci körül van, tehát hasonlóképp mint a te gyerekednél (csak épp a te gyereked ezt tápszerben issza meg nagyjából, míg az én lányom inkább vízben).
Amúgy filteres babateára gondoltam, mivel azt írtad, hogy a ti teátokat nem issza sem a granulátumosat, és azt hittem ebbe a kettőbe nem tartozik bele a direkt babáknak szánt filteres babatea. Sokféle változat van, gondolom még nem próbáltatok mi mindent.
Amúgy ha szomjas lenne, akkor szerintem vizet is inna! Tedd ki neki pohárban, vagy itatópohárban, vagy többféleképpen, kínálgasd.
Szia! Hát kezet foghatunk :) a lányom 18 hónapos és eddig még sosem itta meg a vizet, sőt fokoznám 11 hónapos kora óta a tápszert sem, sem a tejitalt, sem a tejet, sem a kakaót.
Általában gyümölcs levet szoktam adni neki, vízzel higítva. Pl: Kubu, frissen facsart narancslé, Piroska szörp (nincs benne tartósítószer stb.), valamikor Hippes filteres teát (Bio Gyümitea 4.hónapos kortól) mézzel ízesítve, vagy a Müllerben kapható többféle ízben Kinella gyümilé.
Átérzem a helyzeted!
Nem tudom van-e összefüggés de pl a lányomnál a következő volt (kb egy hónapja) A teát-vizet-gyümilevet 2es cumiból itta, a tápszert 4esből. Kidobtam a régit, vettem új 4es lukút a teához is, mondván ha a tápszerhez jó, jó lesz a teához is. Majd' egy hétig szinte semmit nem ivott! Hát újra vettem 2es lukút, így napi egy liter folyadékot megiszik még a tápszer mellett...
mellesleg lehet szidni bárkit, hogy ne tegyen semmi cukrot, vagy csak vizet adjon, de ha a babánan nem kell... nálam fontosabb, hogy igyon. Ez persze nem azt jelenti, hogy cukorsziruppá változtatom a teáját, de egy lapos kávéskanálnyit teszek neki kb 2-3dl-hez, és így már kicsit másabb az íze.
Különféle gyümölcslevekkel próbálkoznék, hátha valami elnyeri a tetszését.
Többen is írták, hogy ha szomjas, akkor megissza a vizet is... (és ezt írja olyan, aki kicsi korától vizet ad a gyermekének) :)
Hát nem! Én már csak tudom.
A lányom másfél éves koráig csak az őszilevet volt hajlandó meginni - persze a tápszeren kívül.
Azt sem tudtam nagyon hígítani, mert akkor már nem kellett neki. Semmilyen tea nem ízlett neki, próbálkozhattam bármivel.
A másfél év alatt folyamatosan próbálkoztam a vízzel. Már a színéről tudta, hogy mit akarok neki adni, a fejét is elfordította. Aztán nem tudom, mi történt vele, de másfél évesen egyik napról a másikra - épp egy ilyen próbálkozás közepette - elfogadta a vizet. :)
Szép kis adagot lehúzott belőle. Attól kezdve nem is adtam neki mást, az őszilevet elfelejtettük.
Télen rászokott a teára, most már azt is megissza, leginkább reggeli vagy vacsora mellé. Mézzel, citrommal ízesítem neki. A nap nagy részében vizet iszik.
A szörpre nem akarom rászoktatni, pedig van itthon finom, házi szörpünk. Akkor már inkább tea.
Én azt javaslom, hogy a szörp helyett gyümölcslevet adj neki. Akár hígítva vagy hígítatlanul.
Közben pedig próbálkozz a vízzel, hátha nálatok is úgy alakul, ahogy nálunk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!