Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amikor elindult a baba és...

Amikor elindult a baba és elmentetek ortopédiára rutinra, mit vizsgáltak, mit néztek meg?

Figyelt kérdés
nemrég értünk haza, 2hónapot vártunk arra a 10másodpercre, amíg doktornő elnézte hogy a gyerek tesz 5lépést felém, majd közölte hogy minden rendben, ha 3éves lesz, jöjjünk megint. Arra a kérdésemre sem akart választ adni, milyen cipőt vegyek neki, azt mondta mindegy. Erősködtem, mondjon már egy neki tetsző márkát, semmi, szerinte legyen puha az orra, fogja a bokáját. Gyerek talpát, lábfejét nem nézte, párhuzamosan bent volt még 2 csecsemő. Ez normális? mit kellett volna megnéznie még? Elég csalódott vagyok:-(

2012. ápr. 19. 13:58
 1/3 anonim válasza:
Nálunk azt vizsgálta, hogy mennyire dől befelé a bokája járás közben. Másfél évesen nézettem meg az ortopédián, és a jobb bokája dől befelé, a bal nem. Az orvos supináló (döntött) sarkú cipőt ajánlott, aminek a lényege, hogy kifelé döntse a baba lábát és így helyes testtartással járjon. Vettünk is neki ilyen cipőt, ami nem volt ugyan olcsó (8000 Ft), de megérte, mert tényleg kifelé dönti a lábfejét (szemmel látható)és a járásán is látszódott a különbség. Már kb. egy éve nyűvi, és még mindig egyben van. Szerencsére nem nőtt akkorát a lába, és csak most fogja kinőni. Itt utánanézhetsz:www.supykids.hu
2012. ápr. 19. 17:30
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod, de én nem tudom eldönteni hogy szüksége van-e döntött bokájúra, de legalább azt megtudtam hogy vizsgálnia kellett volna magát a lábát is. Köszönöm!
2012. ápr. 20. 16:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Mikor mi voltunk, akkor cipőben, majd mezítláb oda kellett sétálnia hozzám először úgy, hogy előröl, majd, hogy hátulról lássa a doki. Aztán felültette egy zsámolyra és megtapogatta, megcsiklandozta a talpát, a talpéleit, megnézte az ujjait, a lábfejét, a vádliját, megforgatta a bokáját.

Én is kérdeztem a cipőket, nekem is azt mondta, amit neked, jónak tartotta a cipőt, ami rajta volt. Elvittem azt is, amit bentre vettem neki, az is megfelelt.

Annyit mondott még, hogy tanítgassam lábujjhegyen, sarkon, külső- és belső talpélen menni, 3 éves korában kell visszamennünk.

2012. ápr. 22. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!