Kiváncsi vagyok a véleményetekre! Tudom minden gyerek más és más! A barátnőm babója 3050 grammal született, most májusban lesz egy éves és alig több, mint 6700 gramm. Eteti rendesen, szopizik is még a lány. De a védőnője nem mondott neki, hogy mikortól mit ehet a pici (úgy kellett neki rohangálni a védőnője után ez ügyben). Az apuka ki van akadva, hogy ezért "piszkája" őket a gyerekorvos, védőnő. Jó múltkorában mikor taliztunk jó két tojássárgányi kaját adott a gyereknek enni (csak úgy lestem , hogy ennyit ad neki enni), máskor meg majdnem megevett egy üveg bébiételt! Ettől függetlenül jókedélyű, boldog, egészséges baba. És még tőlem kérdezte, hogy mondta e nekem valaki, hogy adjak a babámnak még szopi enni (üvegest) ha éhes. Akinek fiatalabb a gyereke az ővénél. Bocsi, hogy hosszú lettem!!!!!
Kislányom jövő héten lesz 1 éves, 7870gramm, 3450grammal született, 78 cm magas és akármit adok neki enni, ennyi a súlya csak. Szerintem a barátnőd azt csinál amit akar, persze a mai világban már mindennek utána lehet keresni a világhálón, a mi védőnőnk se avatott be mit mikor adhatok a babámnak, csak ha rákérdeztem, hogy biztos jól tudom. Neten néztem utána mindennek, kinyomtattam táblázatokat, recepteket, utána olvastam mindennek, mostmár olyanokat főzök, amiket a kislányunk is ehet, igy talán jobban hizik.
2012. ápr. 19. 20:05
12/14 anonim válasza:
6700 gramm inkább egy féléves babának a súlya.
én fiam is 3050grammal született és még csak 3hónapos, de már 5.5kg.
2012. ápr. 19. 21:35
13/14 ZsZs27 válasza:
Ikerlányaim korababák voltak, 1490 és 1800 grammal születtek. Holnap lesznek egy évesek, most 7240 és 7820 grammot nyomnak. Ilyen alapon azt mondanám, nagyon kicsi a súlya, pedig az enyémek igazán nem nagyok most sem. Viszont van egy ismerősöm, aki 3!!! évesen volt 76 cm és 10 kg. Pedig ő nem jött korán, és teljesen egészséges baba volt. Alig akarták iskolába engedni, mert 3 kilóval volt a súlyhatár alatt. De a húgom is jóval kisebb volt az átlagnál. Lehet, hogy egy kivizsgálás nem árt, de nem lehet mindenki szabványméret.
2012. ápr. 19. 22:16
14/14 anonim válasza:
Nekem is van egy olyan ismerősöm, mint az utolsó válaszolónak, 4éves kislány 11kg!! 80cm! Pedig 4200grammal született!!!!
Picike az ismerősöd kislánya, szerintem azért egy egy évesnek minimum 8kg-nak meg kéne lennie, nemhogy alulról súrolni a 7kg-ot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.