Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyermekem megtanult, járni,...

Gyermekem megtanult, járni, már a szaladást gyakorolja, és néha szó szerint orra bukik. Lehorzsolta a kis nóziját, is. Hogy vészeltétek át ezt az időszakot?

Figyelt kérdés
Apja, bukósisakot adna rá :) légyszi írjatok tapasztalatokat. Köszönöm :)

2012. ápr. 19. 08:42
 1/10 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem,

1 éves fiúcskám van :)

2012. ápr. 19. 08:45
 2/10 anonim ***** válasza:

Tudomásul vettem,hogy ilyenkor esnek-kelnek. Nem kell odafigyelni rá,amikor elesik. Akkor fel kel magától is,és csak akkor sír igazán,ha nagyon fáj neki.

A fiam,amikor elesett,szétnézett mindig. Ha látott bennünket,akkor éktelen ordításba kezdett. Ha nem látott senkit,akkor szó nélkül felkelt.

2012. ápr. 19. 08:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Amit mindenképpen meg kell tenned hogy a lakás biztonságos legyen. föleg kiáló éles dologktól kell véddeni, de ennyi.

lányom a nyaralásunk felénél eset orra a betonon, a képek nagyrézsén egy óriási seb van az orrán.

most másfél már le´nyegsen ritkábban van a fején lila folt.

2012. ápr. 19. 08:53
 4/10 DannyZuko ***** válasza:
Hát bizony ilyenek a kezdeti nehézségek :) Bártoság van, de egyensúly még csak kevés... pár hhét és nem esik majd anyit. arra figyelj mint írták is, hogy ne essen rá olyan dolgokra amik komolyan megsebzik. persze a tölgyfa asztalt nehéz kivinni a szobából és nem is kell, de a vasalót meg az építőkockát tedd úgy, hogy ne essen rá a picuri ha lehet. Az enyém is esett kelt, volt lila meg zöld is... ez a szép a kicsikben :)
2012. ápr. 19. 08:58
 5/10 anonim ***** válasza:
bátyám a négykézlábas időszakban nem tudom megállni, és kapásbol lefejelte az egyik szekrényt :D azota is meg van neki a homlokán a pici heg
2012. ápr. 19. 09:01
 6/10 A kérdező kommentje:
:) lakásunk bababiztos, de leviszem sétálni, és akkor akar szaladgálni, :)
2012. ápr. 19. 09:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Ilyenkor ez van,sajnos borulnak,esnek,kelnek...

Kinövik,jobb tanácsot nem tudok adni,mert lekötözni,kirakatba rakni nem tudjuk őket.

Az enyém is kék-zöld foltos fejjel diszeleg és néha fel van hasadva a kicsi szája is:(

2012. ápr. 21. 09:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Na én is teljesen kivoltam az első nagy esésnél. Brutál seb lett az orrán, és a homlokát is beverte. Nagyon gondolkodtam, hogy még egy darabig nem is fogom engedni a lakáson kívül szaladgálni, inkább marad a babakocsizás. Aztán rájöttem, hogy azért túlzás, csak nagyon oda kell figyelni. Mindig mellette voltam, igyekeztem elkapni. Aztán megtanult utcán is elesni úgy, hogy ne fájjon. 13 hónapos, most már ritkán esik, akkor sem olyan nagyot.

Ja és igen, ha nem nagyot esett, nem kell neki jelentőséget tulajdonítani. Én mindig mondom neki, ez nem is fájhatott annyira, nem volt ez semmi, és különben is, ott repül egy madár, ott fut egy kutyus, akkor máris elfelejti. :)

2012. ápr. 21. 10:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Belerázódik az ember. :) A lényeg, hogy Te ne kezdj kiabálni, hogy jaj istenem!, meg hasonlók, mert akkor a babád is megijed és abból van csak igazán sírás.

Én mindig felsegítettem, ha kérte és megbeszéltük, hogy volt egy puff, de minden megy tovább. Ritkán sírt és komoly baja sosem lett, szerencsére, de esni sokat, esett. :)

Most 1,5 éves és tegnap a kismotorral kétszer akkorát esett, hogy lehorzsolta a homlokát és az orrát is. Szó szerint átfordult a motoron és a végignyalta a betont, mindezt úgy, hogy persze száguldozott.

Nagyon megijedtem, de nem mutattam, sírt is a fiacskám. Azt hittem többé rá sem ül majd. De persze mindkétszer legfőképpen azért sírt, mert el akartam tenni a motort. :)

Szóval kitartás, és nyugi! Lesz még ilyen borulás ezer.

Hol van még a kétkerekű bicikli, a fára mászás és társai?! :)

2012. ápr. 21. 13:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Gyakoroltatni kell vele, h a kezét tegye le elöször. Nagy labdára ráfekteted hasra, fogod a lábát, derekát és lassal leengeded fejjel elöre. Teszel elé érdekes kis tárgyakat amit egy kézzel is fel tud venni és egyenként felszedegeti öket. Elöször magasabb tárgyak is lehetnek, aztán laposak, h ne kelljen fejjel lefelé lognia, mert esetleg nem tetszene neki. Könnyen hozzászokik és ügyesen fog esni, ez a reflex késöbb is fontos lesz, nagyobbak is gyakorolhatják.
2012. ápr. 21. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!