Hogyan javíthatnék a kialakult helyzeten?
Szia!
Ismerős a helyzet. Az én lányom is ilyen volt, igényelte, hogy foglalkozzam vele.
Ami nagyon bejött. Egy nap, a férjem egy masszív, műanyag kisgyerekeknek való hintával állított haza. Fogta, felfúrta a konyhaajtó-félfára. A gyerek imádta. Képes volt órákat hintázni benne. Én néha-néha meglöktem, közben énekeltem neki, mondókákat mondtam és főztem, mosogattam, kitakarítottam. Pont annyi ideig kötötte le, amennyi ezekre kellett. Mondjuk gyors voltam, hogy mindennel végezzek.
A másik, ez egy ilyen korszak. Nem tudsz mit tenni ellene. Egy ekkora gyerek nem képes magát lekötni órákra. Ehhez nőnie kell, még úgy 1-1,5 évet. :)
Ami még fontos:
- nem akarok érzéketlennek tűnni, de tudomásul kell venni, hogy a tanulási folyamat része, hogy el fog esni, be fogja ütni magát. Képtelenség mindentől megóvni őket. Emiatt ne aggódj túlzottan.
- ha már mászik, és kapaszkodik, szánj rá 1 napot, és tanítsd meg le- ill felmászni. Ha már fel tud mászni a kanapéra, akkor neked is jobb, ha tudod, hogy le is tud onnan mászni biztonsággal. Biztosan lesz egy két rossz esés, földet érés, de hamar belejön, hidd el. (Ennek köszönhetően a lányom 18 hónaposan már magabiztosan mászott kötélhágcsóra, csúszdára egyedül!)
- tedd a szobát - amennyire tudod - gyerekbiztossá. Pakolj el mindent, ami veszélyes lehet ránézve (olyan magasságig, hogy ne érje el, ha feláll), szekrények élét tompítsd, a fiókokat gumipókozd le. Viszont hagyj neki 1 vagy 2 olyan fiókot, amiben nyugodtan rámolhat. (Az enyém imádta kipakolni - ülve vagy már állva - a zoknikat, bugyikat.)
És legvégül, kitartás. El sem hinnéd, milyen gyorsan elrepülnek ezek a hónapok, és azon veszed észre magad, hogy a gyerkőcöd már 3,5 éves. Számomra még mindig felfoghatatlan.
Minden jót, üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!