Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan javíthatnék a kialakult...

Hogyan javíthatnék a kialakult helyzeten?

Figyelt kérdés
A fiam jelenleg 8 hónapos és egyre inkább úgy érzem, hogy valamit nagyon elszúrhattam vele kapcsolatosan. Gyakorlatilag reggel hattól este hétig folyamatosan foglalkozni kell vele, mert abszolút nem marad el egyedül. Ha néha mosdóba kell mennem és berakom egy kicsit az ágyába, ahol nem tud kárt tenni magában már üvölt, mint akit ölnek. Kitartóan és hosszan, amíg csak ki nem veszem. Így napközben semmire nem jut időm, se főzés, se takarítás, semmi. Amíg alszik, addig be tudok ágyazni, esetleg felmosok vagy elmosogatok. De ez sajnos csak nagyon kis töredéke a házimunkának. Emiatt már egyre fáradtabb vagyok és ingerlékenyebb és sokszor a férjemen csapódik le mindez. Nagyon szeretnék változtatni ezen a helyzeten. Mit javasoltok, hogy lehetne hozzászoktatni a babámat, hogy egyedül is ellegyen egy-két órát vagy hogy egy normális napirendet sikerüljön kialakítani neki. Tudom, hogy elszúrtam. Ötleteket szeretnék, hogy lehetne javítani ezen az áldatlan állapoton?! Előre is köszönök minden hozzászólást!
2009. jún. 20. 14:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ismerős a helyzet. Az én lányom is ilyen volt, igényelte, hogy foglalkozzam vele.

Ami nagyon bejött. Egy nap, a férjem egy masszív, műanyag kisgyerekeknek való hintával állított haza. Fogta, felfúrta a konyhaajtó-félfára. A gyerek imádta. Képes volt órákat hintázni benne. Én néha-néha meglöktem, közben énekeltem neki, mondókákat mondtam és főztem, mosogattam, kitakarítottam. Pont annyi ideig kötötte le, amennyi ezekre kellett. Mondjuk gyors voltam, hogy mindennel végezzek.

A másik, ez egy ilyen korszak. Nem tudsz mit tenni ellene. Egy ekkora gyerek nem képes magát lekötni órákra. Ehhez nőnie kell, még úgy 1-1,5 évet. :)

Ami még fontos:

- nem akarok érzéketlennek tűnni, de tudomásul kell venni, hogy a tanulási folyamat része, hogy el fog esni, be fogja ütni magát. Képtelenség mindentől megóvni őket. Emiatt ne aggódj túlzottan.

- ha már mászik, és kapaszkodik, szánj rá 1 napot, és tanítsd meg le- ill felmászni. Ha már fel tud mászni a kanapéra, akkor neked is jobb, ha tudod, hogy le is tud onnan mászni biztonsággal. Biztosan lesz egy két rossz esés, földet érés, de hamar belejön, hidd el. (Ennek köszönhetően a lányom 18 hónaposan már magabiztosan mászott kötélhágcsóra, csúszdára egyedül!)

- tedd a szobát - amennyire tudod - gyerekbiztossá. Pakolj el mindent, ami veszélyes lehet ránézve (olyan magasságig, hogy ne érje el, ha feláll), szekrények élét tompítsd, a fiókokat gumipókozd le. Viszont hagyj neki 1 vagy 2 olyan fiókot, amiben nyugodtan rámolhat. (Az enyém imádta kipakolni - ülve vagy már állva - a zoknikat, bugyikat.)

És legvégül, kitartás. El sem hinnéd, milyen gyorsan elrepülnek ezek a hónapok, és azon veszed észre magad, hogy a gyerkőcöd már 3,5 éves. Számomra még mindig felfoghatatlan.

Minden jót, üdv!

2009. jún. 20. 14:48
 12/13 A kérdező kommentje:
Kérlek, ne pontozzatok le senkit, nekem minden válasz hasznos volt! Aki a kengurut javasolta, ő is segíteni akart.
2009. jún. 20. 15:57
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
14:19-es mintha számból vette volna ki a szót.Én ugyanezt csinálom viszem mindenhova magammal és eddig beválik.Meg változtatom a helyét helyzetét:fél óra hordozó, pihenőszék, járóka,kiságy, játszószőnyeg közben én is foglalkozom vele és ennyi dolog bele se fér a délelőttbe aztán délután szunyál és utána meg levegőzünk ha rossz az idő akkor megint különböző helyszínek.És az is fontos hogy mindig mást lásson.Meg mindig változtasd a játékot vagy amivel szórakoztatni akarod a kezében ha megunja jöhet valami más.Ismerek a környezetemben olyat akinek sikerült így próbáld meg
2009. jún. 20. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!