Hogyan fogja megszeretni a folyadékot?
Nem kell aggódnod, nyáron is bőven elég az anytej, ha ő azt érzi majd, hogy szomjas, el fogja fogadni a vizet vagy a teát. Az én lányom, szinén anyatejes, egy éves koráig semmit nem ivott meg, max pacsált vele, kivéve a kádból a vizet, na, azt lefetyelte. 1 éves és 2 hetes korában aztán elkapott valami hasmenős vírust, és szerintem nagyon ki lehetett szomjazva, mert akkor kezdte el nem csak elfogadni, de kérni is a vizet. Semmi mást. Azóta is szopik, inni csak vizet és kakós rizstejet iszik (néha), se a babagyümölcslé, se a tea nem kell neki.
Szerintem nem kell félned, elég nagy már, hogy mire jön a hőség, tudja jelezni, hogyha inni szeretne!
Mi ugyanígy voltunk, de 6 hónaposan nem kell még innia mást, ha cicis.
Nyugi!
Ha szomjas lesz, inni fog!
Mi 8-9 hónaposan kezdtünk el inni mást, addig nem kérte, sőt, nem is tudott cumisüvegből inni, nem vette a szájába, vagy ha igen, játszott vele.
1 éves múlt már, és gyönyörűen iszik, néha 1dl-t is egyszerre!
Először mi babavizet adtunk, majd 100%-os gyümölcsleveket.
Pl. Hipp babaalmalé, mostmár hohes c lágy almalé, hohes c banános-répás, Sió frissen préselt alma-körte, alma-meggy, a Spar naturpure üdcsik is jók.
Szóval ne aggódjatok, ennyi idősen még nem kell inni!
Cumisüvegből tejcsit ne adjatok, hogy megszeresse a cumisüveget, mert nem fog utána rendesen cicizni, rájön, hogy könnyebb üvegből. (Egy ismerősöm így járt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!