Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valami ötlet, hogy eltünjön a...

Valami ötlet, hogy eltünjön a cumisüveg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.A kisfiam 15 hónapos múlt nem cumizik,de a cumisüveg a legnagyobb pajtás.Ölelgeti dédelgeti annak mindig vele kell lenni.Sajnos ez éjszakára is igaz.De az a baj,hogy ha kiürült akkor hajnalban is nagyon tud balhézni amíg újra nem töltöm.Amikor erősebb a fogzási fájdalom akkor többször is felkel.Próbáltam már átálni pohárra,csőrös itatóra napközben szépen iszik ezekből,de éjjel addig üvölt érte amíg vissza nem kapja.

A vizet ugyan úgy szereti,mint bármelyik másik italt.

Tudnátok egy jó módszert?

2012. ápr. 16. 05:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát sajnos erről nehéz lesz simán leszoktatni,ha eddig hagytad most miért akarod elvenni tőle?Neki ez az alvó barátja,és biztos jobban jártatok volna egy plüssel.Én egy megoldást látok ha most el akarod hagyatni vele elveszed és kész,pár napig üvölt,ezt ki kell bírni.De én a cumit elvitettem a télapóval(itt is volt kicsi sírás),neked is ajánlok hasonlót,talán kevésbé drasztikus mint csak úgy elvenni.Ha született baba az ismerősi körben oda lehet adni,most volt húsvét a nyuszi is vihette volna,eltörött stb.
2012. ápr. 16. 07:04
 2/5 anonim ***** válasza:
15 hónaposan nem kell elvenni a cumisüveget, még kicsi és az neki az alvós társa. Természetes is egy ekkora gyereknél. Majd ha nagyobb lesz, 2-2.5 éves akkor már próbálkozhatsz. Most még semmi értelme nem lenne.
2012. ápr. 16. 07:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kell elvenni tőle,pici még-Ráértek,ne siettesd!
2012. ápr. 16. 08:34
 4/5 xStefix ***** válasza:

Egyetértek, szerintem is nagyobb gond lenne neki, ha most hirtelen szándékosan elvennéd tőle. Ha pedig a fogai miatt aggódsz, akkor az éjjeli időszakra (ill. amikor nincs "szem előtt") vizet tölts bele, főleg, ha így meg is issza.

De persze azért majd idővel lassan, fokozatosan megpróbálhatsz vele alkut kötni, hogy időnként tegye le az üveget, kevesebbet legyen nála stb. Mert ugye ha túl sokat iszik éjjel, az a szobatisztaságot nehezítheti meg, tényleg kialakíthat nála egy kevésbé előnyös szokást... Szóval akár most, akár később kezdesz majd így vele kompromisszumozni, mindenképp lassan tedd, ne erőszakosan, úgy, ahogy ő hajlandó veled együttműködni. Több idő lesz így, de valószínűleg kevesebb cirkusz is.

2012. ápr. 16. 10:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok.Köszi a válaszokat.Nem hírtelen szeretném elvenni tőle,de azért mert jön a 3.babácskánk.És eléggé kimerítő éjjel is átvánszorogni hozzá.A lányom is nagy cumisüveges volt,de ő nem kellt fel éjjel csak azért,mert kiürült az üveg.Már valóban szeretnék néhány nyugis éjszakát mielőtt elkezdődik az újjabb "zombi" korszak.:)
2012. ápr. 17. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!