Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyós a babával, csak nekem...

Kitti85 kérdése:

Anyós a babával, csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés
Most lesz fél éves a fiam. Anyósomat és Apósomat kedvelem,de mióta megszületett a Kicsi vannak konfliktusok. Ami nekem nagyon furcsa,hogy Anyósom nem tud játszani a Kicsivel. Vannak kis könyvecskéi,amikhez szoktam kitalálni történeteket, állatkái amikkel bábozunk. Mondókázok neki,énekelek,amiket ő egyáltalán nem csinál. Ha elkezd kicsit nyöszörögni,rögtön fel akarja kapni,én olyankor oda megyek mondókázni,bábozni,énekelni a gyerek meg imádja,mosolyog. Kézben már nem is nagyon szeret lenni,inkább felfedez. Legutóbb is már nyöszörgött a kezében,szólni kellett,hogy rakja már le. Azt hittem hogy ha látja,hogy én csinálom ő is fogja. Ráadásul ha leül a földre nem tud felállni,szóval nem is nagyon szeretem ha a kezében van... Fura hiszen két fia van,akkor velük mit csinált? Anya,sőt a nagymamám is énekelnek,mondókáznak a kicsivel. Valaki tapasztalt már hasonlót? Fog ez változni?

2012. ápr. 15. 10:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nem kell megróni a nagyszülőt azért,mert nem játszik a kicsivel.Hiába nevelt fel ő is gyerekeket, de az már biztosan régen volt.Mást játszik a gyerekével és mást az unokájával mindenki. Nálunk pl. amikor megyek az unokánkhoz,amikor belépek az ajtón és meglát,már visongat,mert szerintem tudja,hogy jön a játék /8 hós/Én még a szőnyegen is mászok vele,énekelek,huncutkodunk,nagyokat nevetünk,amikor felveszem,akkor már mind a ketten kivagyunk fáradva. Utána általában ő megy aludni én meg megyek haza.Én csak azt látom,hogy amit a szüleivel játszik,az is tetszik neki, amit velünk játszik, az is tetszik. Mondhatnám úgy is,hogy már tudja,kitől milyen játékot várhat. Imádni való, állandóan mosolygós, kiegyensúlyozott baba.
2012. ápr. 16. 09:27
 12/17 A kérdező kommentje:
Persze az egyértelmű, hogy mást játszunk vele mi és mást pl. Anya, de az Anyósom tényleg semmit. Igazából ha náluk vagyunk és a Pici megunja az önálló játékot mi a férjemmel játszunk vele, az apósom max. a könyveit lapozgatja hang nélkül, de ő férfi, tőle még ez is ok. Minden esetre szokatlan nekem de ez van. Csak hát tudjátok ott ránk kacag és mosolyog, rájuk meg nem és látom, hogy szeretnék, de attól,hogy nézik nem fog. Apósom meg ilyenkor megjegyzi, hogy rosszkedvű én pedig ilyenkor oda megyek, énekelek vagy bábozok és láss csodát nevet. De nem veszik a lapot :)
2012. ápr. 16. 10:01
 13/17 anonim ***** válasza:

Megértelek, én is ideges voltam inkább ha jött valaki, mert sosem tudták hogy éppen mi kellene a fiamnak, hogy kellene viselkedni, mit szeret csinálni. Ilyenkor próbáltam mindig beleszólni, most ezt a játékot,mert azt már unja, most azt, most kicsit békén hagyni, stb. Persze ez is nehéz egész nap, meg nem mindenki szereti, ha dirigálnak neki. Nálunk anyós örült ha segítek hogy mit csináljanak, anyám meg sértődött és furán nézett....

Te tudod pillanatra pontosan hogy most épp minek örülne, de annyit azért tudj hogy már a 2 évesem mellett is zavarba jöttem néha ha kisbaba mellé kerültem, már akkor sem voltam biztos benne hogy hol is tarthat...örül-e vajon ha idegen hozzászól, vagy nem meg ilyenek... Most hogy van megint egy 10 hós, persze képben vagyok de pár év múlva... Hát még évtizedek....

Ill ha nagymama leszek, akkor én sem fogok énekelni meg mondókázni, mert sajnos nagyon távol áll tőlem, az én gyerkőceim sajnos e nélkül nőnek fel. Attól hogy látják hogy ez bejön, még a nagyiknak nem feltétlenül kell utánozni mindent. Lehet hogy akkor az idegesítene hogy nem úgy és nem azt énekel amit épp szerintem kellene. Nem bántani akarlak, de én tényleg ilyen vagyok, nem szeretem de ez van. Szerintem a hormonok miatt is van...

6 hósan amúgy a babák szeretnek általában ölben lenni, főleg ha jönnek-mennek velük, persze leginkább az anya. Úgyhogy anyós még akár jól is emlékezhet ha olyan gyerekei voltak mint nekem..

2012. ápr. 21. 08:35
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Anyósom nálam mindennapi látogató, segítség. Értsd ezt úgy, hogy hetente három napot ránk áldoz (egy 3 éves és egy másfél éves gyerkőc, dolgoztam-dolgozom közben). Iszonyúan hálás vagyok neki, hogy törődik velük, sosem szólok bele, hogy hogyan töltik együtt az időt (pedig sokszor érzem és tudom, hogy én másként tenném vagy másként látom jónak). A gyerekek okosak, nem kell mindenkinek egyformán foglalkozni velük (anyu játszik, nagyi sétálgat velem), hol itt a gond? Szerintem nagyon hálásnak kell lennünk, amiért anyósunk-apósunk nem jelent veszélyt, nem tanúsít közönyt, nem bánt minket, hanem részt vesz a gyerekek életében. És ha néha másként játszanak? És ha kicsit elkapatja? Tudom, saját bőrömön, hogy néha kiakasztó, de sosem felejtsd el, hogy ott van és a gyermeked emlékezni fog rá, hogy van nagyi.
2012. szept. 7. 23:00
 15/17 anonim válasza:
49%
te vagy a gyermek anyukája, ne hagyd hogy ö anyáskodjon, nállunk is ez a baj.......
2012. szept. 7. 23:03
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia. Nálunk is vannak ilyen fajta gondok, bár most, hogy elolvastam a kommenteket, főleg a 14-es választ, kezdem másképp látni a dolgokat! Köszönöm 14-es.

És bocsánat az offért.

2012. szept. 8. 08:53
 17/17 anonim ***** válasza:

Az, hogy együtt vannak és az anyósod szeretettel van felé, egyáltalán nem árt, sőt!!! Az ölelés, testi kontaktus szintén nagyon fontos. Miért szeretnél beleavatkozni kettejük kapcsolatába? Anyósodnak is ki kell tanulnia a picit, és ha állandóan beleszólnak, hogyan foglalkozzanak vele, az elbizonytalanítja és a gyereknek sem jó. Ne akard, hogy egyformán foglalkozzatok vele. Te te vagy, az anyukája, ő pedig a nagyi. Teljesen más a szerepe. Az a legfontosabb, hogy szeretettel közeledjen felé.

Picit úgy érzem, hogy rivalizálsz anyósoddal. Kicsit ez jön át.

2012. szept. 8. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!