Anyós a babával, csak nekem furcsa?
Megértelek, én is ideges voltam inkább ha jött valaki, mert sosem tudták hogy éppen mi kellene a fiamnak, hogy kellene viselkedni, mit szeret csinálni. Ilyenkor próbáltam mindig beleszólni, most ezt a játékot,mert azt már unja, most azt, most kicsit békén hagyni, stb. Persze ez is nehéz egész nap, meg nem mindenki szereti, ha dirigálnak neki. Nálunk anyós örült ha segítek hogy mit csináljanak, anyám meg sértődött és furán nézett....
Te tudod pillanatra pontosan hogy most épp minek örülne, de annyit azért tudj hogy már a 2 évesem mellett is zavarba jöttem néha ha kisbaba mellé kerültem, már akkor sem voltam biztos benne hogy hol is tarthat...örül-e vajon ha idegen hozzászól, vagy nem meg ilyenek... Most hogy van megint egy 10 hós, persze képben vagyok de pár év múlva... Hát még évtizedek....
Ill ha nagymama leszek, akkor én sem fogok énekelni meg mondókázni, mert sajnos nagyon távol áll tőlem, az én gyerkőceim sajnos e nélkül nőnek fel. Attól hogy látják hogy ez bejön, még a nagyiknak nem feltétlenül kell utánozni mindent. Lehet hogy akkor az idegesítene hogy nem úgy és nem azt énekel amit épp szerintem kellene. Nem bántani akarlak, de én tényleg ilyen vagyok, nem szeretem de ez van. Szerintem a hormonok miatt is van...
6 hósan amúgy a babák szeretnek általában ölben lenni, főleg ha jönnek-mennek velük, persze leginkább az anya. Úgyhogy anyós még akár jól is emlékezhet ha olyan gyerekei voltak mint nekem..
Szia. Nálunk is vannak ilyen fajta gondok, bár most, hogy elolvastam a kommenteket, főleg a 14-es választ, kezdem másképp látni a dolgokat! Köszönöm 14-es.
És bocsánat az offért.
Az, hogy együtt vannak és az anyósod szeretettel van felé, egyáltalán nem árt, sőt!!! Az ölelés, testi kontaktus szintén nagyon fontos. Miért szeretnél beleavatkozni kettejük kapcsolatába? Anyósodnak is ki kell tanulnia a picit, és ha állandóan beleszólnak, hogyan foglalkozzanak vele, az elbizonytalanítja és a gyereknek sem jó. Ne akard, hogy egyformán foglalkozzatok vele. Te te vagy, az anyukája, ő pedig a nagyi. Teljesen más a szerepe. Az a legfontosabb, hogy szeretettel közeledjen felé.
Picit úgy érzem, hogy rivalizálsz anyósoddal. Kicsit ez jön át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!