Használnátok még légzésfigyelőt majdnem 8 hónapos babánál?
Eddig használtuk, de májusban megcsináljuk a gyerekszobát, és ott nem tudom olyan egyszerűen elhelyezni majd a fő egységet. Ráadásul folyton lemerül az elem is, állandóan pittyeg (nem beriaszt, hanem csak csipog, hogy merül az elem), zavaró.
Ezelőtt nem volt, mégis felnőttünk. (Tudom, megvan az esély, ha csak kis százalékban is...) Mégis, ti görcsölnétek rajta, hogy az új szobában is helye legyen?
Eddig nagyon rá voltam zizzenve a témára, de most nem tudom... Közben meg féltem is őt...
Utolsó, az utolsó állításoddal nem helyes, a csecsemőosztályon minden újszülött/csecsemő alatt van légzésfigyelő. A koraszülött intenzíven sincs ez másképp, ott is a legerősebbek (normál súly stb.) alatt van légzésfigyelő, a többin pedig pulzoximéter. Ez nem csak azt figyeli, hogy van-e légzés, hanem, hogy mennyi a véroxigén szint, pulzus stb. Manapság valóban sok haszontalan dolgot próbálnak rásózni a kismamákra, de a légzésfigyelő nem tartozik közé. A baba simán elvan külön pelenkázóasztal stb. nélkül, de egy légzésfigyelő az életét mentheti meg. Sajnos nem egy esetet tudok, amikor teljesen egészséges, normál súlyú csecsemő halt bölcsőhalált. Egy légzésfigyelőt nem kell megvenni, kölcsönözni is lehet. Annyi felesleges dologért ad pénzt ki az ember, de ez pont nem tartozik bele.
Üdv: egy EÜ-s
Én is megyeszékhelyen, bababarát kórházban szültem, de nem volt légzésfigyelő, a babák velünk voltak egy szobában, ráadásul utólag gondolkoztam, hogy egy alkalommal a csecsemős nővér rakta le hasra a babámat megnyugtatás céljából, ami szintén rizikófaktor.
Én nem vitatom a szükségességét, DE MEDDIG???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!