Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Használnátok még légzésfigyelő...

Használnátok még légzésfigyelőt majdnem 8 hónapos babánál?

Figyelt kérdés

Eddig használtuk, de májusban megcsináljuk a gyerekszobát, és ott nem tudom olyan egyszerűen elhelyezni majd a fő egységet. Ráadásul folyton lemerül az elem is, állandóan pittyeg (nem beriaszt, hanem csak csipog, hogy merül az elem), zavaró.

Ezelőtt nem volt, mégis felnőttünk. (Tudom, megvan az esély, ha csak kis százalékban is...) Mégis, ti görcsölnétek rajta, hogy az új szobában is helye legyen?

Eddig nagyon rá voltam zizzenve a témára, de most nem tudom... Közben meg féltem is őt...

2012. ápr. 13. 13:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Semmi szükség rá. Első gyerekes aggódó "paramami" vagyok, és csak az első 3 hónapban használtuk, mert láttam, hogy a babám mennyire életerős, kicsattanik az egészségtől. Nagyon el van túlozva a légzésfigyelők ajánlása. Szerintem ez is egy majdnem teljesen felesleges dolog, amit meg akarnak vetetni minden naiv, gyermekének a legjobbat akaró szülővel. A kórházakban is csak a koraszülöttek, kicsi súlyúak és légzési problémás babák vannak légzésfigyelőn.
2012. ápr. 14. 19:27
 12/16 anonim ***** válasza:

Utolsó, az utolsó állításoddal nem helyes, a csecsemőosztályon minden újszülött/csecsemő alatt van légzésfigyelő. A koraszülött intenzíven sincs ez másképp, ott is a legerősebbek (normál súly stb.) alatt van légzésfigyelő, a többin pedig pulzoximéter. Ez nem csak azt figyeli, hogy van-e légzés, hanem, hogy mennyi a véroxigén szint, pulzus stb. Manapság valóban sok haszontalan dolgot próbálnak rásózni a kismamákra, de a légzésfigyelő nem tartozik közé. A baba simán elvan külön pelenkázóasztal stb. nélkül, de egy légzésfigyelő az életét mentheti meg. Sajnos nem egy esetet tudok, amikor teljesen egészséges, normál súlyú csecsemő halt bölcsőhalált. Egy légzésfigyelőt nem kell megvenni, kölcsönözni is lehet. Annyi felesleges dologért ad pénzt ki az ember, de ez pont nem tartozik bele.

Üdv: egy EÜ-s

2012. ápr. 14. 20:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Azért írtam, hogy kórházban sem használnak légzésfigyelőt egészséges, időre született, jó súlyú babáknál, mert nálunk tényleg így volt! Tavaly szültem, megyeszékhelyen.
2012. ápr. 14. 22:33
 14/16 A kérdező kommentje:

Én is megyeszékhelyen, bababarát kórházban szültem, de nem volt légzésfigyelő, a babák velünk voltak egy szobában, ráadásul utólag gondolkoztam, hogy egy alkalommal a csecsemős nővér rakta le hasra a babámat megnyugtatás céljából, ami szintén rizikófaktor.

Én nem vitatom a szükségességét, DE MEDDIG???

2012. ápr. 15. 11:30
 15/16 anonim ***** válasza:
11. vagyok újra. A bölcsőhalál a leírások szerint 1 éves korig fordulhat elő. Sok ismerősöm fél éves kor után elhagyta, én ahogy írtam, a 3. hónaptól, pedig nagyon aggódó vagyok. De ha Te csak úgy vagy nyugodt, használd 1 éves korig, utána már tényleg felesleges!
2012. ápr. 16. 10:39
 16/16 Bellington válasza:
Védőnőm egy olyan családot mesélt ahol előfordult a bölcsőhalál, mindkét egyerek 1 év körüli volt... Használd minél tovább, én is sokáig fogom.
2012. jún. 29. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!