Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A helyemben használnátok még...

A helyemben használnátok még a légzésfigyelőt? ( bőv. Lent )

Figyelt kérdés
Kisfiamnál 4,8,12 hetes korában risztott egy-egy éjjel és mindig 2-3 óra közötti időpontokban. 4 hetes korában lehet hogy valós riasztás volt, mert akkor még nem tudott lemászni az érzékelőről. 8,12 hetesen mindkét alkalommal az ágy rácsához volt odabújva,tehát nem az érzékelőlapokon feküdt... Egészen egy éves koráig semmi risztás nem volt, pedig az ágy minden részletében és mindenféle pózban aludt ez idő alatt. Úgy terveztük, hogy 1 éves szülinapját követően kivesszük alóla. Persze elfelejtettük kivenni. 1 éves szülinapja után 3 nappal éjjel ismét 2 óra körül beriasztott a szerkentyű, kisfiam le volt mászva az érzékelőről, az ágyrácshoz volt simulva és sírt nagyon. Ez 1 hónapon belül még 4x megismétlődött, legutóbb szombat éjjel. Most ott tartok, hogy nem merem kivenni alóla, mert bennem van a félsz, hogy mi van, ha mégsem vett levegőt...persze biztosan csak téves riasztás volt... Csak azt nem értem, hogy 12 hetes és 1 éves kora között miért nem jelzett egyszer sem, mikor a kisfiam rengetegszer az ágyrácshoz volt bújva addig is. Remélem értitek mi a dilemmám! Bocsi, hogy picit hosszúra sikeredett.
2010. júl. 20. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Én értem, és ha ez téged megnyugtat hagyd még alatta fél évet, vagy bármennyit!Ártani nem árthat!!Én bent hagynám!
2010. júl. 20. 22:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia!Úgy érzem,hogy a dilemmád igazából nem az h kivedd -e vagy sem,hanem hogy valós riasztás volt-e,vagy csak lemászott az érzékelőről.Vizsgáljátok át h működik-e rendesen a szerkentyű.Hány lapos,milyen tipusú?El akarod adni,ezért vennéd ki?
2010. júl. 20. 22:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen, értelek! És bizony én is ott hagynám! Persze én sem értem az okokat (lehet, talán érzékelő vagy kábelhiba), mindenesetre az jó, ha ennek a hangjára felriadt a kisfiad, hiszen ez azt jelzi, hogy még ha ki is maradt a légzése, akkor is hamar képes volt magához térni.

Szóval egész nyugodtan!

2010. júl. 20. 22:45
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Hasonló helyzetben vagyunk. A kislányomnál az első pár hónapban sokszor riasztott a légzésfigyelő, de valószínűleg többnyire azért, mert lemászott róla. Most 16 hónapos, nem vettem ki eddig, mert jó helyen volt az ágyában, és gondoltuk, nyaraláshoz úgysem visszük, itt az alkalom, hogy eldobozoljuk. Erre pár napja éjjel beriasztott. Rajta feküdt a pici, de szerintem már van olyan nagy, hogy ha le is mászna róla, akkor sem kéne riasztani. Hát nálunk így tutira alatt marad még pár hónapot...

2010. júl. 20. 22:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi is hasonló helyzetben vagyunk, azzal a különbséggel, hogy csak előriaszt a légzésfigyelő. Mondjuk nálunk ez az óta van, hogy másik légzésfigyelőt használunk. Nem tudom mitől lehet,ilyenkor szinte mindig oldalt fekszik a kiságy szélén. De olyan is volt, hogy a kisfiam az ágyban mászkált vagy épp próbált felállni és beriasztott.
2010. júl. 20. 22:58
 6/10 A kérdező kommentje:

Úgy kaptuk kölcsön, tehát addig maradhat nálunk ameddig szeretnénk, típusa Baby Sense két lapos ( Madarász utcai gyermekkórház által ajánlott és legmegbízhatóbbnak ítélt légzésfigyelő ).

Igen, gondoltam rá én is mi van ha nem téves riasztás volt, de úgy tudom, hogy 1 éves kor felett már nagyon kicsi az esély a bölcsőhalálra ( ami egyékbént statisztikák szerint leggyakrabban éjfél és 3 óra között következik be ). Viszont ha leáll a baba légzése, akkor annak szerintetek nem lettek volna látható jelei? Pl. bőr sápadtsága, száj elkékülése, köhögés stb. Én semmi ilyen jelet nem tapasztaltam, mindig egyből felriadt a zajra és sírni kezdett.

2010. júl. 20. 23:01
 7/10 A kérdező kommentje:

Utolsó két válaszolónak: nem is gondoltam volna, hogy más is ilyen peches mint mi...

Jaaj, mi is most megyünk nyaralni, oda nem szeretnénk magunkkal vinni, be sem férne, meg az utazóágyba nem is tudnánk betenni. Már előre félek, mert ezek után szerintem egy nyugodt éjszakánk nem lesz nyaralás hetében, lehet az is hogy köztünk fog aludni a kincsem, vagy nem tudom...

2010. júl. 20. 23:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Tök egyértelmű, ha megnyugtat használd, sőt ha még jobban megnyugtat, vizsgáltasd ki.

Nálunk is korszakosan riaszt, lányom 4 hós, mobil légzésfigyelője van, de van, hogy minden nap többszőr szól, aztán 2 hétig semmi, aztán megint szól állandóan...

A fene tudja..

2010. júl. 20. 23:07
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen, azt hiszem még egy darabig alatta hagyjuk, nem hiszem hogy tudnék nélküle nyugodtan aludni.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2010. júl. 20. 23:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem látnátok jeleket a babán, ha a légzése állt volna le, mert az a 15 másodperc (ami után legalábbis a mi légzésfigyelőnk riaszt) alatt nem jeletkezhetnek látható tünetek rajta!
2010. júl. 21. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!