A helyemben használnátok még a légzésfigyelőt? ( bőv. Lent )
Igen, értelek! És bizony én is ott hagynám! Persze én sem értem az okokat (lehet, talán érzékelő vagy kábelhiba), mindenesetre az jó, ha ennek a hangjára felriadt a kisfiad, hiszen ez azt jelzi, hogy még ha ki is maradt a légzése, akkor is hamar képes volt magához térni.
Szóval egész nyugodtan!
Szia!
Hasonló helyzetben vagyunk. A kislányomnál az első pár hónapban sokszor riasztott a légzésfigyelő, de valószínűleg többnyire azért, mert lemászott róla. Most 16 hónapos, nem vettem ki eddig, mert jó helyen volt az ágyában, és gondoltuk, nyaraláshoz úgysem visszük, itt az alkalom, hogy eldobozoljuk. Erre pár napja éjjel beriasztott. Rajta feküdt a pici, de szerintem már van olyan nagy, hogy ha le is mászna róla, akkor sem kéne riasztani. Hát nálunk így tutira alatt marad még pár hónapot...
Úgy kaptuk kölcsön, tehát addig maradhat nálunk ameddig szeretnénk, típusa Baby Sense két lapos ( Madarász utcai gyermekkórház által ajánlott és legmegbízhatóbbnak ítélt légzésfigyelő ).
Igen, gondoltam rá én is mi van ha nem téves riasztás volt, de úgy tudom, hogy 1 éves kor felett már nagyon kicsi az esély a bölcsőhalálra ( ami egyékbént statisztikák szerint leggyakrabban éjfél és 3 óra között következik be ). Viszont ha leáll a baba légzése, akkor annak szerintetek nem lettek volna látható jelei? Pl. bőr sápadtsága, száj elkékülése, köhögés stb. Én semmi ilyen jelet nem tapasztaltam, mindig egyből felriadt a zajra és sírni kezdett.
Utolsó két válaszolónak: nem is gondoltam volna, hogy más is ilyen peches mint mi...
Jaaj, mi is most megyünk nyaralni, oda nem szeretnénk magunkkal vinni, be sem férne, meg az utazóágyba nem is tudnánk betenni. Már előre félek, mert ezek után szerintem egy nyugodt éjszakánk nem lesz nyaralás hetében, lehet az is hogy köztünk fog aludni a kincsem, vagy nem tudom...
Tök egyértelmű, ha megnyugtat használd, sőt ha még jobban megnyugtat, vizsgáltasd ki.
Nálunk is korszakosan riaszt, lányom 4 hós, mobil légzésfigyelője van, de van, hogy minden nap többszőr szól, aztán 2 hétig semmi, aztán megint szól állandóan...
A fene tudja..
Igen, azt hiszem még egy darabig alatta hagyjuk, nem hiszem hogy tudnék nélküle nyugodtan aludni.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!