9-10 hónapos babátok miket tud? Az enyém semmit. Mozgásfejlődésben nagyon ügyes, de testrészek, állatokat nem?
Persze, nem vagyok görcsben emiatt, állatos könyvet szoktunk nézni, elmondom mi micsoda és utánzom is, ő meg kacagja :D, de ha kérném mutassa meg hol a kacsa pl. nem tudná.
A testrészek meg abszolút nem is érdeklik. Tudtok erre valami jó mondókát?
Szia.
Az enyém 15 hónapos és beszél szépen pl:gyere tátá adjál nam-nam,de testrészek,vagy állathangok nem érdeklik.Kaptam is a védőnőtől én meg megjegyeztem,hogy a gyerekem összeteszi a szavakat az semmi,mert ugatnia kéne?
1 éves a fiam, állatokat nem tudja, csak a cicát, testrészeket tanulgatja, de keveri, egyedül a kukiját tudja, hol van. :D Szem, orr, fül, száj, ezeket keveri. Én a plüss állatain tanítom, mert szereti őket, de egyáltalán nem aggódom.
Amúgy sok anyukától hallottam, hogy sokáig nem mondta, mutatta a gyerekük, és egyszer csak, amikor már nem is mutogatták, elkezdte. Vagyis megjegyzik ők.
Az én gyerekem 1 éves kora körül mutatott meg néhány állatot a könyvben, ha kértük + tudta hol a pocakja és a lába.
Mutasd neki továbbra is ezeket a dolgokat, mondókázzatok, verseljetek, meséljetek sokat. Hidd el, elraktározza ezeket az infókat és adott pillanatban majd meglep téged a tudásával.
Semmiképp sem az ilyenekből indulj ki, mint amiket a kedves 2. hozzászóló írt. Nem kételkedem senki szavában, de ezt azért megnézném élőben :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Szerintem is irreálisak az elvárásaid a gyermeked felé, amennyiben ezt komolyan gondolod, hogy fel kellene ismernie a kacsát.
Ilyenkor bőven elég, ha kérésre ineteget, vagy tapsol, esetleg a Te arcodon felismeri az orrodat, szádat, szemedet, és jó esetben meg is mutatja azokat. Ha ezeket sem csinálja, akkor sincs semmi baj.
Védőnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!