Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol tart 6-7 hónapos babátok...

Hol tart 6-7 hónapos babátok mozgásfejlődése? Hogyan segítitek?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 13. 10:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz?
2012. ápr. 13. 10:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Pl. hogy kúszik-e már vagy inkább gurul? Próbál-e felülni vagy esetleg ül? Hogyan motiváljátok? Ilyesmikre :)
2012. ápr. 13. 11:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Bár még csak jövő héten lesz 6 hónapos, azért írok :)

Kisfiú - forog hátról hasra és vissza, körbe-körbe maga körül, a kúszáson már túl van, pár napja "kutyázik". Kedvence, ha állhat az ölünkben, fogja a mutatóujjunkat és rugózik-rugózik-rugózik megállás nélkül :)

Ez nekem mind nagyon furcsa, mert kislányom ilyenkor még csak kacérkodott a forgás gondolatával, mindent elég későn kezdett, nagyon sokáig mászott. Szóval most csak kapkodjuk a fejünket, hogy miket művel ez a kis vasgyúró :)

2012. ápr. 13. 11:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Maszik, ki-be pakol ahintajabol. Ugyesen kiul oldalra. Nem segitem sehogy, csak teret engedek a probalkozasainak, nincs sosem jarokaban.
2012. ápr. 13. 12:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Mi 1 hete voltunk pont 6 hónaposak. A fiam hátról hasra már elég régen áttud fordulni és pikk-pakk, viszont hasról hátra nehézkesen és kb csak 2 hete. Forogni tud már maga körül, kutyázni is kb 1 hete tud. Kúszni csak lassan, de talán ezt még nem is nevezném igazi kúszásnak..

Én úgy próbálom motiválni, fejleszteni, hogy nem messze tőle rakom le a cumiját vagy csörgőjét stb, hogy menjen érte, illetve próbálkozzon...

2012. ápr. 13. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
A babám már lassan nyolc hónapos, de 7 hós kora óta szőnyegen van és azóta tanulta meg a kúszást előtte csak körbekúszott, úgyhogy biztos az is fejleszti ha lent van.Már megy mint a szélvész kúszva.Négykézlábra néha felemelkedik, ringatózik egyet előre hátra, de még nem mászik.Hát ez is változó, ki hamarabb ki később, de egyszer úgyis fog.
2012. ápr. 13. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
jövö héten lesz 8 hós, ő egy extrém eset : szépen lépeget a bútorok mellett, és pár mpig áll egyedül kapaszkodás nélkül, járókerettel (járássegítő) száguld, ül,mászik miegymás. de ő az extrém fajtábl való :) 11kg, 80cm, szerintem pár hónapig túlhordtam
2012. ápr. 13. 13:09
 8/10 anonim ***** válasza:
7 hós, magától ül, feláll, bútorok mentén lépeget,és szőnyegen négykézláb kúszik. Ő nagyon korán kezdte, de lefogni nem lehet. 2 hósan fordult ,4,5 hósan ment oda-vissza.
2012. ápr. 13. 13:31
 9/10 anonim ***** válasza:
8as vagyok. Annyi még, hogy semmit se siettettem, sőt kicsit féltem is, nehogy később baj legyen belőle, 1 dolog ami talán fejleszthette újszülött kora óta adamó hintában van sokat.
2012. ápr. 13. 13:33
 10/10 Kriszti55 válasza:
Az en kislanyom most 6 honapos.csak hasra fordul de azt is csak bal oldara fissza hatra nem megy,ha pedig hason van egybol sir,utal hason lenni. akuszas meg veletlen sem erdekli,nem tudom hogy motivaljam,mert sir nagyon ha hason van de vissza nem fordul :(
2013. márc. 21. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!