Az lehet hogy azért van elmaradva a mozgásfejlődése (vagyis kis lusti) mert nagyon sokat van/volt kézben?
semmi baj, tedd le, hátra, és telepedj mellé, játszatok kicsit.. talán úgy elfogadja az új helyzetet. Keríts le helyet, ahonnan azért lát téged
Mérei Gyermekpszichológia könyvében leírja: egyes albán helyeken a csecsemő 1 éves korig lekötözve volt a kisbölcsőben, ez volt a szokás... De a család végig körülöttte dolgozott, tevékenykedett,beszélgetett, énekelt, a kicsi mindent látott-halott. Mikor kivették - hamar behozta a mozgást -és ami különleges: jobban szocializálódott volt, mint azok a kicsik, akiknek nem volt életterükben láthatóan a család, nem látta őket dolgozni, mozogni, beszélni.
Nálam mindig egy hajszálon függ, hogy kell-e vinnem fejlesztésre, meg egyéb helyekre, vagy nem. Akkor találtam meg ezt az oldalt, és ezeket a videókat, amikor fejlesztést kerestem. Nézd meg mindet. Végül nekünk nem volt szükség rá, de kislányom minden mozgásos dolgot az utolsó pillanatban teljesít. Én nem várom el tőle, de a védőnő meg az orvos igen. Szerintem egyszerűen lusti a tied is, jó így neki. Erőltetned kell a dolgot egy picit, vagy különben járkálhatsz neurológushoz, aki elmondja majd, h semmi baj, csak lusti egy picit. Na nálunk ez volt.
Jah, és biztos vagyok benne, hogy nem vagy rossz anya attól, hogy gyermeked nem feltétlen olyan gyorsan fejlődik mozgásban, mint testvérei. Valakinek a szobatisztasággal, valakinek a fogzással, valakinek az étkezéssel/szoptatással, van akinek a mozgás beindulással, beszéddel gyűlik meg a baja. Lehet, hogy fél évesen fordul meg majd csak először, és lehet hogy már rá két hónap múlva szaladgál. Jó anya vagy, és punktum.
5-ös voltam megint
Jaj nagyon köszi :)) és a linket is:)
Nem gondolnám hogy valami nem oké ha csak úgy alapban nem forogna még, csak azért kezdtem aggódni mert összefüggésbe hoztam ezzel hogy gyakorlatilag folyton kézben van /volt. Ami a többi gyerekemre nem volt jellemző. Lehet hogy a legkisebbem amúgy sem forogna még ha nincs ennyit kézben, ezt nem tudhatom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!