Más babája sem alszik akár egész napon át?
Kislányom 3 hónapos koráig nem aludt napközben, max. csak néha-néha beborult 20 percre...
Próbálkoztam én mindennel, de babakocsiban sem, ringatva sem, simogatva sem, egyedül sem, sehogy nem aludt. 3 hónaposan viszont rájött szerintem, hogy hogyan is kell nappal is aludni, és onnantól 3x aludt napközben olyan 40-60 percet (ez sem túl sok amúgy, de azért mégis jobb).
Mikor kérdeztem a gyerekdokit erről, csak annyit mondott, hogy ha éjjel alszik, akkor anyuka maga szerencsés. :)
Az én babám is ilyen volt, de éjszaka jól aludt.
Aggódtam én is hogy kevés neki az alvás, de nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy meg kell tanulnom altatni, a babának pedig meg kell tanulnia nappal is aludni. Ez mindkettőtöknek egy tanulási folyamat.
Az én babám pár hónapig nem igazán aludt nappal, de később - olyan volt, mintha magától rájött volna, hogy jó napközben is pihenni egy kicsit. Soha nem volt nappal nagy alvó, most másfél évesen sem alszik napközben sokat, de a lényeg, hogy az elején szépen, idővel sikerült jobban aludni napközben is. Ha kiismered a babádat, rájössz hogyan jó neki az alvás, altatás (babám épp ezt nem szerette, ő önállóan szeret elaludni - de mire rájöttem...), illetve ő maga is alkalmazkodik a külvilághoz, és reméljük jobban fog menni neki az alvás.
Igen, errol beszeltem, amiket leirtal... Nincs szamara biztositva a megfelelo feltetel az alvashoz. Sut abbol, amit irta, vagyis: olbe lenne kapatva, nem haladok a munkaval, en kellek neki, a halonkban elalszik, de akkor nem szokja meg a helyet. Ez mind, mind azt bizonyitja, hogy nincs biztositva szamara a megfelo korulmeny, nem idealis szamara a helyzet.
Nincs olyan, hogy olbe van kapatva, ezt valami oregasszony mondhatta. szerezz be egy hordozokendot, abban fog aludni. Erzi az illatod, ringatod is es meg a munkaval is haladsz. Nem olyanbonyolult ez, de a babara figyelj es ne a te igenyeid probald kielegite meg most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!