Kiket illet meg a gyed kompenzáció és azt hol kell igényelni?
Figyelt kérdés
Én már 14 éve gyesen vagyok folyamatosan.A legkisebb gyerekem 2009 decemberébe született.
Engem illet ilyen juttatás vagy nem?
2012. ápr. 12. 07:51
1/7 Bogyo110 válasza:
Szia! én ugy tudom gyes mellé nem jár a kompenzáció csak annak aki gyeden és tgyáson van !
2/7 A kérdező kommentje:
Az anyukák mikor otthon vannak 3 évig,akkor a 2-3 évet,hogy hívják gyes vagy gyed?Ezt már én se tudom.Azt tudom,hogy 25 000 ft körül kapok.
2012. ápr. 12. 08:15
3/7 kíváncsicska válasza:
2.évig gyed,a harmadik év a gyes.
4/7 A kérdező kommentje:
Akkor én ezt már nem igényelhetem ugye?
2012. ápr. 12. 08:58
5/7 anonim válasza:
nem
mivel az az összeg a gyesre utal és nem gyedre
a gyesből nem vonnak adót ellenben a gyedből igen és arra kapod a kompenzációt
6/7 A kérdező kommentje:
Sajnálom,hogy ebből kimaradtam,de azért köszi!
2012. ápr. 12. 09:35
7/7 sumergo válasza:
Azért maradtál ki, mert neked az adóváltozások ellenére pontosan ugyanannyi a gyesed, mint tavaly. A kompenzációt gyed és tgyás esetén is csak akkor adják, ha az adóváltozás miatt kevesebb lett az összege, mint amennyi tavaly volt.Úgyhogy ez nem juttatás, mint ahogy írtad, hanem kompenzáció, mint ahogy a kérdésben írtad. A kettő teljesen mást jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!