Mit csináljak, hogy türelmesebb legyek és ne idegesítsen fel fél perc alatt a gyereksírás?
A te eseted még nem is olyan súlyos: én a babát nem bántom soha, de a fejemet már a falba vertem egy párszor, egyszer úgy, hogy megrezdült a fal, nem is értem, hogy nem kaptam agyrázkódást.
Bár még nem megy tökéletesen, nekem valamelyest segít, ha szép, békés és megnyugtató dolgokra gondolok, vagy egy békés és megnyugtató dalt kezdek el dúdolni magamban, mielőtt ilyen szituációban a babához nyúlnék. Azt nem állítom, hogy sikerül ezáltal kiiktatnom az idegbajt, de sikerült annyira enyhíteni, hogy ne tegyek kárt magamban, és ne verjem bele a fejemet semmibe. Szóval a módszer jó, csak én nem vagyok még elég profi benne.
Inkább verném saját magam, mint a babát.:(
Szoptatok még, de nem akarom mindig cicivel vigasztalni, mert ha már nem lesz tej, akkor így is úgy is ki kell találnom valami mást.
Igen, maximalista és vezető típusú anyukáknak külön önfejlesztő tréning a gyereknevelés. Én is tapasztaltam. :)
Kérdező: nem volt eddig téma, de tudod, amíg szoptatsz, lesz tejed is... szóval ettől perpill ne félj. Meghát, mire oda jutsz, hogy már nem a szopival akarod megnyugtatni, olyan profi leszel egyébként is, hogy ki fogod tudni találni, mit csinálj helyette. Hidd el, nem ördöngősség. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!