Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy türelmeseb...

Mit csináljak, hogy türelmesebb legyek és ne idegesítsen fel fél perc alatt a gyereksírás?

Figyelt kérdés
6 hónapos a babám és nem egy sírós baba, de ha sír, akkor nagyon gyorsan felidegesít, hogy nem tudom miért teszi.

2012. ápr. 11. 13:48
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Akkor neked is évekbe telt, mire rájöttél, hogy mit is kéne csinálni, összefüggéseket keresni. Első gyerek nálam és hát tapasztalatlan vagyok ilyen téren. Olyan bonyolultak, pedig még olyan picik.:)
2012. ápr. 11. 15:07
 22/29 xStefix ***** válasza:
Persze. Így nekem már van miből "okoskodni" itt, tudod. ;)
2012. ápr. 11. 15:11
 23/29 anonim ***** válasza:
Öleld magadhoz, suttogj a fülébe kedves szavakat és szoptasd meg, nem tudom, szoptatsz-e. HA nem akkor csak öleld magadhoz. Kis rutinnal majd egyre többször fogod tudni, hogy miért sír. Türelem... :)
2012. ápr. 11. 16:33
 24/29 anonim ***** válasza:

A te eseted még nem is olyan súlyos: én a babát nem bántom soha, de a fejemet már a falba vertem egy párszor, egyszer úgy, hogy megrezdült a fal, nem is értem, hogy nem kaptam agyrázkódást.

Bár még nem megy tökéletesen, nekem valamelyest segít, ha szép, békés és megnyugtató dolgokra gondolok, vagy egy békés és megnyugtató dalt kezdek el dúdolni magamban, mielőtt ilyen szituációban a babához nyúlnék. Azt nem állítom, hogy sikerül ezáltal kiiktatnom az idegbajt, de sikerült annyira enyhíteni, hogy ne tegyek kárt magamban, és ne verjem bele a fejemet semmibe. Szóval a módszer jó, csak én nem vagyok még elég profi benne.

2012. ápr. 11. 19:55
 25/29 A kérdező kommentje:

Inkább verném saját magam, mint a babát.:(

Szoptatok még, de nem akarom mindig cicivel vigasztalni, mert ha már nem lesz tej, akkor így is úgy is ki kell találnom valami mást.

2012. ápr. 11. 20:30
 26/29 anonim ***** válasza:
2 dolgot tettem. ha feszült voltam, akkor betettem a kiságyba, és otthagytam, 5 perc után már nagyon sajnáltam és mentem tutujgatni :). a másik esetben megpróbáltam őt megérteni: hasa fáj, hiányzok neki, meleg van, hideg van, anya ölelj meg, nem tudhatod mi baja, nem tudja mondani łígy ordít szegénykém. ezekre gondoltam, és sétálgattam vele, nézelődtünk. foglald le. esetleg zenét hallgassatok.
2012. ápr. 11. 21:10
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 9,5 hós. Az a durva,hogy sokszor nem ismerem el,hogy ő egy baba,aki nem mindig azt csinálja,amit én szeretnék. Én akkor borulok ki,amikor pelenkázom,vagy öltöztetem,és össze-vissza kifeszül,elfordul,dobálja magát,és nem bírok vele. Mivel nem engedem,h elforduljon,elkezd sírni,na ilyenkor szokott elszállni az agyam...Pedig tudom,h ő csak menni akar,és nem egy helyben maradni...A múltkor a hisztis sírás miatt és dühömben az ágy támlájába ütöttem egyet, muszáj volt levezetni a felgyülemlett feszültséget,ami egyébként 1 másodperc alatt kerített hatalmába. Sok családi gond miatt feszültebb vagyok terhességem óta,és ugye mivel én vagyok legtöbbet a babóval, nincs lehetőségem levezetni a felgyülemlett feszültséget. Volt,h rákiabáltam,h ne ordíts már! Na jött ám a lelkiismeret furdalás! Én is nagy levegőt veszek ilyenkor,összeszorítom a fogam,és előlről kezdem az egészet. Hagyom menni az ágyon pelenka nélkül pár kört,majd nekiállunk újra a procedúrának. Nekem ezt még meg kell szoknom,h nem minden sikerül úgy,ahogy én szeretném! És ez nem az ő hibája! :)
2012. ápr. 11. 21:37
 28/29 xStefix ***** válasza:

Igen, maximalista és vezető típusú anyukáknak külön önfejlesztő tréning a gyereknevelés. Én is tapasztaltam. :)

Kérdező: nem volt eddig téma, de tudod, amíg szoptatsz, lesz tejed is... szóval ettől perpill ne félj. Meghát, mire oda jutsz, hogy már nem a szopival akarod megnyugtatni, olyan profi leszel egyébként is, hogy ki fogod tudni találni, mit csinálj helyette. Hidd el, nem ördöngősség. ;)

2012. ápr. 12. 17:00
 29/29 anonim ***** válasza:
Igen, xStefixnek igaza van. Én is maximalista vagyok. GYerek mellett szeretném,ha meg lenne főzve,és rend lenne a lakásban. És én vagyok türelmetlen a babával,mert ugye miatta nem haladok vele. Idő kellett,mire felfogtam,h először ő legyen rendben,aztán jöhet minden más. :)
2012. ápr. 12. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!