Hogy tetszik a Nimród név?
aranyos de (ez az én véleményem): sok van belőle és a második világháborúban volt egy ilyen nevű magyar gyártású tank Nekem mindig ez ugrik be róla.
lásd alább:
Nimród
A Magyar Honvédség által 1940-ben rendszeresített Nimród alapját a svéd L-62-es képezte.
Ennek alváza hosszabb volt, mivel négy helyett 5 pár futógörgovel szerelték.
A magyar mérnökök áttervezték a tornyot, de a fegyverzetet megtartották.
A második sorozatban a motoron változtattak: a német Büssing helyett annak GANZ licenszét szerelték be.
A Nimródot eredetileg kettős célra szánták, páncélvadászként és légvédelmi gépágyúként is számításba vették.
A Szovjetunióban vívott harcok során kiderült, hogy hatástalan a T-34-esekkel és a KV-1-esekkel szemben.
Annál inkább bevált, mint a páncélos csapatokat és a gyalogságot támogató önjáró légvédelmi löveg.
Ezért a kezdetben a páncélosegységekhez rendelt Nimródokat 1943-44 fordulóján fokozatosan a légvédelmi tüzérséghez osztották be.
Súly: 10,5 t
Hossz: 5,32 m
Szélesség: 2,30 m
Magasság: 2,80 m
Motor: 8 hengeres Büssing vagy GANZ VIII. VGT 107
Teljesítmény: 155 LE
Sebesség: 50 km/h
Hatótávolság: 225 km
Páncélzat: 6-13 mm
Fegyverzet: 1 db 40 mm-es 36M Bofors légvédelmi gépágyú
Legénység: 6 fo
Szia! Ha fiam lett volna, én is Nimródnak neveztem volna el. Elsőre fura volt, de aztán annyira megtetszett, hogy csak azt akartam. Szerintem szép, karakteres Magyar név.
Amúgy a tankos dologgal ne foglalkozz, nekem a lányomat Kiarának fogják hívni-erről meg az Oroszlán királyból a kisoroszlán ugrik be sok embernek. De nem gond, mert sok mindent kötünk valamihez. A lényeg: szerintem igenis szép név a Nimród, és itt Pápán még nem találkoztam egyel se! Szóval hajrá :) 34hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!