Baba ruhás kérdés, segítesz?
Nem régiben kiderült ,hogy anyum terhes nagyon váratlanul érte az egész családot. Kicsit nagy lesz köztem és tesóm között a kórkülönbség de anyuék bevállalják nem szeretnék elvettetni. Bocsi ez tudom nem a kérdéshez tartozik de annyira örülök neki, hogy muszáj volt veletek is megosztanom . :) Szóval ahogy írtam nagyon meglepte az egész családot a hír, nem készültünk rá egyáltalán így az anyagiakkal sem. Elég lesz a szüleimnek a kiságyat, pelenkázót, babakocsit, pelenkát, játékokat stb meg venni. Úgy terveztem ,hogy a baba ruhákat én veszem meg ,hogy segítsek anyuéknak és ebben kellene egy kis segítség. Nem nagyon vagyok tisztába egy kisbaba (újszülött) méreteivel. Annyit viszont tudok ,hogy nem érdemes egyszerre sok ruhát venni mert gyorsan nő, és kb 1 ruha 1-2 hétig tart. Tudnátok abban segíteni ,hogy baba érkezésre milyen ruhák legyenek otthon és azokból is mennyi? Milyen méretek kellenek 1-2-3-4 hetes babának? 2-3-4 hónaposnak? Igazából 1 éves koráig szeretném őt fel ruházni, szüleimnek nagy segítség lesz. Szóval úgy minden érdekel. (szakállka,zokni cipő) Minden!! És ezek mennyibe kerülnek? Tudom kicsit összetett a kérdés de aki tud valamiben segíteni legyen szíves írja le. Köszönet előre mindenkinek annak is aki csak elolvasta.
Ui: További szép napot, és Kellemes Húsvéti ünnepeket és sok locsolót mindenkinek!
Én zömmel használt ruhákat vettem a kislányomnak, angol turikban általában (és áldom is érte az a barátnőm eszét aki ezt javasolta mert nagyon hamar kinő mindent a kislányom). Én azt mondanám hogy ami nagyon fontos hogy kevés de praktikus ruhát vegyél. Ami nekünk volt/van. 4 és fél hónapos a kislányom és novemberben született (ez azért fontos mert hidegben született baba és ráadásul nagyon fagyos kislány). Body-t újakat vettem (ez az egyetlen ami nem turis ruha) kb 10 db hosszú és 10 db rövidujju body-nk volt itthon, 1 bundazsák + 1 overál (ebből mindíg 1 vagy 2 mérettel nagyobb kell mint az a méret amit éppen hord a baba hogy alá lehessen öltöztetni), néhány kiszokni (nekünk rugi alá is kell mert különben jéghideg a lába babámnak), 1-2 kis harisnya, rugik, 1 vagy 2 alvózsák (néha még napközben is ráadtam ha fázott nem csak alváshoz), cérnasapi (ezt ajánlották de nem nagyon használtuk csak fürdések után 1 órára), cérnakesztyű hogy ne karmolja össze magát a baba (az én lányom ezt egyáltalán nem viselte el), esetleg 1-2 talpas kisnadrág (én nem használtam őket de pl. a barátnőm imádta amíg kicsi volt a nyári babája egy body-val ennyi volt rajta). Kezdetben én csak bodyt +zoknit+rugit adtam a kislányomra (ekkor még inkább melegebb plüss rugikat- ha nyári baba lesz akkor inkább pamutot vegyél. Mi 56-os (vagy 0 hónaptól ha másmilyen a számozás) mérettel kezdtünk, majd 62-es (vagy 0-tól 3-hónapos korig, most 68-ast hordunk (vagy 3-tól 6hónapos korig). Mostmár szoktam rá adni kis bélelt farmert, kabátkát, kardigánt, néha ruhácskát, kis cipőt vagy szandált (persze ezek kocsicipők mert még csak a babakocsiban fekszik séta közben) mert már elég nagy hozzá, hogy "divatozzunk". De az első minimum 2 vagy inkább 3 hónapra én inkább a nagyon praktikus könnyen ráadható darabokat ajánlom... pl. elöl patentos rugik, mindenképpen legyen patent a lába között, hogy könnyű legyen átpelusozni, a bújtatós kis pólóknak ha lehet legyen patent a nyakánál hogy könnyebb legyen ráadni stb...
Kicsit kusza lett a válaszom, és nem is válaszoltam mindenre amit kérdeztél de remélem azért írtam hasznos dolgokat.
Árakat nem írok mert az nagyon szórt... ha újakat akarsz venni akkor én a C&A-s rucikat szeretem talán a legjobban és talán a H&M-eseket... de ezek ha nincs akció elég borsos árban vannak... Talán a Tesco-ban vannak a lejobb árú kisruhák amik egész jó minőségűek is... Szerintem bababoltban szinte tilos kisruhát venni mert sokkal drágább (mi csak kis sapikat és 1-2 kiscipőt vettünk bababoltban)
Én innen indultam a ruhákkal. Amiből többet ír abból több méretet vegyél. Én nagyon sok ruhát vettem turiban és a neten. Egy gyerek nem tudja elhordani a ruhát. Van hogy komplett újszülött csomagokat raknak fel eladásra.
Neked is boldog nyuszit kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!