Mit szoktatok főzni a gyereketek szülinapján a vendégeknek?
Nálunk is, hideg svédasztal-jellegű. Én csináltam görög salit, gyümölcssalit, tésztasalit, tortát.
Anyukám sült csirkecombot, anyósom minifasírtokat hozott.
Ezenkívül kavé-tea-üdítő, alkohol aki kér, esetleg pogi.
Mondjuk nálunk a fiam és én egyszerre ünneplünk.
Nálunk a szülinapok úgy zajlanak, hogy a mi kis családunk van csak együtt, és szigorúan azon a napon ünnepeljük, amikorra esik a szülinap. Mivel legtöbbször hétköznap, ezért apa igyekszik hamar(abb) haza érni, és uzsonna időben van a tortaevés illetve utána az ajándék átadás.
Nálunk nagyon szétszórta a család, elvált szülők vannak, így velük (a nagyszülőkkel) vagy a szülinapot követő hétvégén szoktunk találkozni, ilyenkor ők főznek. :o)
Aki még szeretné felköszönteni őket, az valamikor eljöhet látogatóba, de erre nem főzök/csinálok különlegesebbet, mint amit amúgy is csinálnék, ha átjönnek hozzánk.
A torta viszont mindig saját készítésű, van egy nagy tortás könyvem képekkel, abból választják ki előre, hogy melyiket szeretnék.
2féle variáció van.
az egyik, hogy szendvics, süti, kávé, ha nincs sok időm.
a másik, a terülj terülj asztalkám :D az mondjuk ritkán van, egy évben 2x-3x, olyankor bekattanok :D
húsleves/borsóleves/hagymaleves vagy valami, másodiknak rántott hús/ pörkölt nokedlivel/lecsószelet/göngyölt csirke vagy valami ilyesmi :)
ilyenkor kisütök 200-300 palacsintát (mondom, ez a bekattanás :D), meggyes, csokis sütit, pogácsát, kuglófot meg ugye a torta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!