Ehet sima házi csokitortát a babám az egy éves
szülinapján?
Figyelt kérdés
Nyilván olyan evésre gondoltam, hogy nyalakszik egy kicsit a krémből (ami csokipudingos margarinos krém lenne) és esetleg egy picit a tésztájából, amiben meg bizony lenne tojás.
Azért dilemmázom, mert már korábban is előfordult, hogy amikor sütöttünk anyukámékkal, akkor kapott pár nyalásnyit tejes krémből, vagy éppen tojásos tésztából. De annyira pici mennyiséget, hogy nem tudom, hogy egy allergiás reakció kiváltására elég lett volna-e ha az lenne rá. És nyilván nem szeretném, hogy pont a szülinapján legyen beteg a kincsem. Persze máskor sem, csak abban nem vagyok biztos, hogy a mi esetünkben már kóstolásnak számít-e a korábbi pár nyalat tejes krém, vagy piskótatészta. Különben nem eszik ilyeneket, még csokit sem kap, azt hiszem csak karácsonykor nyalta meg a szaloncukrot. Minden egyéb ajánlást betartok a táplálásával kapcsolatban.
2012. febr. 22. 11:22
1/9 anonim válasza:
Én bizony süttettem csokitortát a szülinapjára. Háztól rendeltem, és azt kértem, Ráma margarinnal csinálják, és ne növényi tejszínhab legyen rajta. 1 évesen már a t
2012. febr. 22. 11:28
2/9 anonim válasza:
Persze,hogy ehet.Egy évesen ha nem allergiás akkor ehet már mindent!
2012. febr. 22. 11:28
3/9 anonim válasza:
bocs, de elment..
szóval már a tojás is adható.
2012. febr. 22. 11:29
4/9 anonim válasza:
Én is hasonló cipőben járok, nekem is most lesz 1 éves a fiam, én túrótortát sütök neki, aminek a tésztája háztartási kekszből van, mivel túrót és kekszet is evett már. De szerintem már lassan mindent ehetnek, biztos, hogy nem lesz baja.
2012. febr. 22. 11:31
5/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk úgysem engedek neki sokat enni belőle, de azért csak szülinapja lesz. Csak attól félek, hogy mivel csak nagyobb mennyiséget fog kapni, mint a nyalakodások alkalmával, nehogy kiüsse valami. Ételallergiás nincs a családban, csak pollenallergiás, de az bőven az én részemről. Beleértve saját magamat is. Nem tudom, hogy ez számít-e.
2012. febr. 22. 11:37
6/9 anonim válasza:
Nem lesz semmi baja tőle, nyugodtan készíts neki fincsi tortát.
Egyébként az elsőre én is túrótortát készítettem neki őszibarackkal. Persze ebbe is volt cukor bőven, de csak egyszer egyéves az ember! :))
2012. febr. 22. 11:49
7/9 anonim válasza:
Nyugodtan ehet már ilyeneket! Tojás átsül a tésztában, a pudinghoz is főzöd a tejet...
Az enyém az első szülinapi tortájából kb 3 falatot evett, nem kért többet. Sokkal jobban élvezte, hogy kézzel maszatolhatta. :)
2012. febr. 22. 12:47
8/9 anonim válasza:
Ne aggódj, semmi baja nem lesz tőle! Mi egy héttel az első szulinapja elott voltunk statuszon. Akkor kérdezte a dokino, hogy kóstolt-e mar a gyerek tojást és tejet. Mert hogy mar mehet nyugodtan mindkettő. Most vasárnap lesz a szulinapi buli, én rendeltem a tortát. Fincsi gesztenyes lesz. :)
2012. febr. 22. 13:21
9/9 anonim válasza:
Én túrótortát csináltam, de sütés nélkülit. Túrót összekevertem natúr joghurttal, üveges őszibarack bébidesszerttel (hipp) és egy pici zselatinnal. Ezt formába öntöttem és hagytam megdermedni. Miután kész volt, kiborítottam és őszibarackkal díszítettem. Cukor sem kell bele, mert így is nagyon finom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!