Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel tüntethetem el a penészt...

Akire77 kérdése:

Mivel tüntethetem el a penészt? Sos!

Figyelt kérdés
Kislányom kókuszmatraca 3pici helyen bepenészedett ahol a légzésfigyelö érzékelöi vannak.Mivel tuntethetném el?ulta szavo van itthon az jo rá?Naponta szellöztetek és a kiságyat is hetente átpakolom,pár napja penészedhetett be,lehet azért mert most egy vastagabb pléddel van letakarva a matraca?köszönöm a válaszokat
2012. ápr. 5. 13:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Matrac csere. Nem merném a gyerekem vegyszerrel kezelt matracon altatni.

Esetleg Hipo ami lehozza, de az meg tönkreteszi a matracot. Milyen lepedő van a matracon?

2012. ápr. 5. 13:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Az Ultra Szavo az nagyon durva, nekünk eltüntette a falról a penészt pillanatok alatt, de nagyon erős, büdös. Valami kíméletesebb módszert próbálj szerintem.
2012. ápr. 5. 13:14
 3/10 anonim ***** válasza:

ecetes ruhával dörzsölném át, aztán ki a napa,a míg még süt!

ha nem tűnik el, akkor tényleg matrac csere. esetleg meg lehet fordítani a matracot?

2012. ápr. 5. 13:20
 4/10 anonim ***** válasza:

Állítólag a grapefruit mag csepp is penészölő, viszont nem vegyszer, de ütős ára van. Én még nem próbáltam takarításhoz, csak "belsőleg", immunerősítésre.

Ha azonban a lánykád matraca penészedik, az hosszú távon nem jelent jót, mert akkor a penészspórák akkor is jelen vannak, amikor konkrét jele a penészesedésnek nincs. Nálunk is ugyanez a probléma sajnos, kiirthatatlan a penész hosszú távon, max. fél év, amíg nem jön elő. A ház vizesedésével kellene kezdeni valamit, mert iszonyúan egészségtelen, főleg kisgyerekeknek...

2012. ápr. 5. 13:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekünk sima matracunk lett penészes, cserélni kellett, nem tudtam kivenni belőle semmivel.
2012. ápr. 5. 13:27
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat ecettel már át is dörzsöltem és szárad kint a napon,A többi tanácsot is megfogadom
2012. ápr. 5. 13:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Utolsó jól írta.

a penészspóra akkor is lene van amikor nem bújik elö.

Ezért is egy rizikó a bölcsöhalálra második gyerekként az elsö gyerektöl maradt matrac, föleg télen, amikor a penésznek nagy tere van.

èn tuti kidobnám a matracot. én sem szivesen aludnék olyan matracban amiben biztosan tidom hogy a penészgomba spórái ott vannak és azt lélegzem be minden éjszaka, nagy teret adva ezzel mindenféle léguti betegségnek, alergiának.

2012. ápr. 5. 13:28
 8/10 A kérdező kommentje:
Levettem a huzatot csak az volt szerencsére penészes a matrac nem,akkor is dobjam ki a matracot?
2012. ápr. 5. 13:35
 9/10 anonim ***** válasza:

A kókuszmatrac éppen azért jó, mert elvileg baktérium- és gomba-, és nedvességtaszító.

"A rost a cellulóz alapú, könnyű szerkezeti felépítésű, rugalmas, moly-, atka- és baktériumálló. A hosszú áztatási idő jelzi azt, hogy a kókuszrost a felhasználás során semmilyen nedvességet nem szív magába. Így használat közben a rákerülő nedvességet, izzadtságot az erős rostszerkezet elvezeti, és felületéről elpárologtatja. Ezáltal a felülete mindig száraz."

forrás: [link]

Tehát ha a huzatot levetted, szaglászd meg a matracot. Ha nincs dohos szaga - és elvileg nem lehet neki - akkor használható még. Nem is a matrac a fő baj, hanem az, hogy a penészspóra jelen van a szobában.

2012. ápr. 5. 14:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,köszönöm a hasznos választ.
2012. ápr. 5. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!