Lehetséges hogy a (3 hós) babám rászokott arra hogy a cicimmel "altatja el magát"?
Éjszakánként fekve szoptatok, gyakran elalszunk így mindketten.
Lehet hogy emiatt csinálja azt,hoyg napközben azt hiszem éhes, odaadom a cicit, szív rajta párat majd ájulásszerűen elalszik?
MOstanában össze vissza (sűrbben) eszik egyébként is, ezért nem tudok különbséget tenni hogy vajon tényleg éhes-e vagy csak elaludni kell neki a cicim, de most hogy már vagy harmadszorra csinálta ezt, felmerült bennem a fenti kérdés.
Nekem ezzel csak az a bajom,hogy mi elég aktív életet élünk, sokat utazunk, kirándulunk. Mi lesz ha ez odáig fajul,hogy már csak és kizárólag cicin hajlandó elaludni?
Nekem így is nehezemre esik a szoptatás ha nem otthon kell megetetnem a kicsit.
Az a gond ezzel, hogy a mai ember életvitelébe nem mindig passzol bele. Biztosan megköveztek most, de én ezért sem értek egyet az igény szerinti szoptatás azon módjával, hogy akár óránként is mellre kell tenni a gyerkőcöt.
Az ősasszony idejében több nő segédkezett a csecsemőnél, a mai Afrikában is így van, sőt, egyszerre többen(!) is szoptatják. Így jut idő más teendőkre is.
Ha viszont belegondolunk, hogy a magyar nő szinte mindennel egyedül van otthon, háztartás, többi gyerek, férj stb, akkor máris elgondolkodtató, hogy valóban az-e a legjobb megoldás, hogy a gyerek egész nap a cicin lógjon...
Nem azt mondom, hogy tartsuk a szigorú 3 órát, de valami rendszert én mindenképpen felállítanék (a babám nyugodt, kiegyensúlyozott), amibe az is benne van, hogy a cicit lehetőleg evésre használja. (ritka kivételtől eltekintve)
Én másképpen is meg tudom nyugtatni, sokat van ölben, kendőben.
Ha szopi közben elalszik, akkor nem lakik jól, majd 1 óra múlva megint éhes lesz. Ha van erre kapacitásod, hogy egész nap szoptass, persze szíved joga.
Nálunk az esti altatásnak szertartása van, ez nagyon sokat segít az elalvásban. A babám pontosan ki tudja számítani mi után mi következik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!