Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha nem mászkál négykézláb?

Baj, ha nem mászkál négykézláb?

Figyelt kérdés
Forgás megvolt, négykézláb hintázás is megvolt, már felhúzza magát és áll bárhol, kapaszkodva "megy" de nem mászkált négykézláb. Problémát jelenthet, ha ez a folyamat kimaradt. (9 hónapos)
2012. ápr. 3. 21:29
 1/7 anonim ***** válasza:
21%
Nem. Ha majd önállón megy,akkor sokszor fog négykézláb is menni,ha azt gyorsabbnak érzi.
2012. ápr. 3. 21:37
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Még mászhat, enyém 9 hónaposan kezdett mászni. Próbáld afelé irányítani. Játszatok a földön, esetleg mutass neki pédát:) Kergessetek játékosan labdát négykézláb, stb. A mászás fontos szakasz, nem jó ha kimarad, de azért rengetegen vannak, akiknél kimarad, mégsem okoz különösebb problémát.
2012. ápr. 3. 21:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ugyanebben a sorrendben haladt anno, ahogy te írod, végül 9 hónaposan kezdett el négykézláb mászni.

A lányomnál is ugyanez a sorrend, jövő héten 11 hónapos lesz, és a napokban látom, hogy tesz egy-egy métert négykézláb is. Így kezdődött a fiamnál is, úgyhogy szerintem nála ilyen 11 hónaposan kezdődik majd.

2012. ápr. 3. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Még mászhat, az én fiam is felállás után mászkált.

Egyébként tényleg jó lenne, ha nem maradna ki a mászás, mert az nagyon fontos az idegrendszer fejlődése szempontjából. De ha kimarad az sem biztos, hogy nagy gondot okoz.

2012. ápr. 3. 23:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon fontos a mászás, olvass utána a neten..ezt kopiztam valahonnan..

A mászás nagyon fontos az idegrendszer, az izomzat fejlődése szempontjából, a szem-kéz koordináció miatt is, mert a szem a mászás alatt fejlődik, ez az első összetettebb mozgásfajta. Ha nem mászik a baba, akkor gyakori a tanulászavar, bal-jobb tévesztés, a számolás, olvasás, írás zavara.

Ha már megy a kúszás, akkor a mászás (kb. 8-10 hónapos kora körül) segítéséhez tegyél akadálypályát a babádnak, így automatikusan emelni fogja a pocakját és gyorsabban megtanulja a szabályos mozgássort.

2012. ápr. 3. 23:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van, én is úgy olvastam, hogy fontos a mászás. Vehetsz mászóalagutat is, abban nem tudja kikerülni, hogy másszon, és jó móka is, főleg ha a másik végére teszel valami érdekes dolgot. :-)
2012. ápr. 4. 11:24
 7/7 anonim ***** válasza:
igen ,baj
2012. ápr. 4. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!