Baj, ha nem mászkál négykézláb?
Az én fiam is ugyanebben a sorrendben haladt anno, ahogy te írod, végül 9 hónaposan kezdett el négykézláb mászni.
A lányomnál is ugyanez a sorrend, jövő héten 11 hónapos lesz, és a napokban látom, hogy tesz egy-egy métert négykézláb is. Így kezdődött a fiamnál is, úgyhogy szerintem nála ilyen 11 hónaposan kezdődik majd.
Még mászhat, az én fiam is felállás után mászkált.
Egyébként tényleg jó lenne, ha nem maradna ki a mászás, mert az nagyon fontos az idegrendszer fejlődése szempontjából. De ha kimarad az sem biztos, hogy nagy gondot okoz.
Szerintem nagyon fontos a mászás, olvass utána a neten..ezt kopiztam valahonnan..
A mászás nagyon fontos az idegrendszer, az izomzat fejlődése szempontjából, a szem-kéz koordináció miatt is, mert a szem a mászás alatt fejlődik, ez az első összetettebb mozgásfajta. Ha nem mászik a baba, akkor gyakori a tanulászavar, bal-jobb tévesztés, a számolás, olvasás, írás zavara.
Ha már megy a kúszás, akkor a mászás (kb. 8-10 hónapos kora körül) segítéséhez tegyél akadálypályát a babádnak, így automatikusan emelni fogja a pocakját és gyorsabban megtanulja a szabályos mozgássort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!