Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ennyi étel elég egy 6 és fél...

Ennyi étel elég egy 6 és fél hónapos kislánynak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem lehet általánosítani, de akkor is érdekelne, hogy más babája mennyit, hányszor eszik, félek az én babám nem eszik eleget, elrontok valamit.

Napi 3x eszik tápszert 150ml vízből készült 180ml kész tápszert eszik. Ehhez jön a napi 2 alkalom szilárd étel 100g alkalmanként, néha több, de ha mégis kevesebbet eszik délelőtt püréből, akkor estlre bejön még egy 100ml tápszer, mert minden étkezés előrébb jön egy órával.

Szerintetek ez elég? Nem túl kevés a szilárd étel? De hiába próbálok többet, nem eszi meg, szoritja a száját és tápszert se fogad el pótlásként. A püré az főként gyümölcs, a zöldséget nem eszi és a tejpépeket sem, se rizs, se burgonya...sajnos.

4000g születet, most 7700g

Mi a véleményetek?

2012. ápr. 3. 13:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Leírom kislányomnál hogy volt: Tápszerből olyan 180 ml-t ivott 3x egy nap és kétszer kapott ő is szilárdat, olyan 160-200 gramm volt az adagja. Étkezések között vizet ivott. Ő 6 hónaposan 6900 gramm volt, 3330 grammal született.

Ha a babád szépen fejlődik, és nem fogad el többet, "csak" ennyit, akkor tök rendben van minden. Súlyát nézve teljesen rendben van. Amúgy lányom sem tűnt vékonynak, jól evett, és vidám baba volt, volt elég kakis-pisi pelusa mindig. Úgyhogy ha ez megvan, akkor mindegy mennyit eszik.

2012. ápr. 3. 13:25
 2/2 xStefix ***** válasza:
Szerintem teljesen rendben van, főleg, hogy ő nem akar többet enni. Majd fog, ha itt lesz az ideje. Nyugi. :)
2012. ápr. 3. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!