7 hós babádnak miket adsz ebédre? Főzöl vagy üvegeset?
Vegyesen, de inkább én főzök. Húsos főzeléket kap általában ebédre, ritkán hús nélkül, ha valamit kóstoltatok. Üvegeset inkább csak kóstolásnál kap, pl. magában cukkini főzeléket, vagy zöldborsót. Ha megszokta, jöhet az én főztömben vagy hússal.
Ami eddig a repertoárban van főzelék alapanyagként: krumpli vagy rizs (sűríteni)+ brokkoli, répa, fehérrépa, sütőtök, alma, banán, cékla, zöldborsó, spenót, paradicsom... Most ennyi jut eszembe.
Vegyesen. Figyelek rá, hogy ne egyen 2-3 nap egymás után üvegeset, mert sajnos hajlamos vagyok a lustálkodásra :-)
Amit nem lehet frissen szerezni, abból inkább üvegeset adok neki mint fagyasztottat.
Én elég pocsékul főzök és időm sincs rá mert nappalin vagyok és lassan államvizsgázok kicsi mellett. 3-an élünk és ritkán főzök magunknak is. Először szerettem volna és vettem egy bébiételkészítőt hogy minél könnyebb legyen. SŐT! bekockáztam a fagyasztóba rengeteg zöldséget meg gyümit amit egy napon át tartott kis adagokba feldarabolgatni meg berakni. Aztán sok mindent nem akart megenni viszont néhány üvegeset szívesen fogadott mert sokfélét kipróbáltam (hipp és kecskemétit eszik.)
Én annak örülök, hogy eszik. Persze tervezem, hogy amint elkezdünk darabosakat enni és kibújik a foga úgy valami vegyesebb dolgot is bevezetek.
Ebédre egyébként husisat kap ebből álltalában a kecskemétiset veszem és ha nincs benne burgonya vagy tészta(spagettisfajta) csak pl őszis-pulykás akkor az hígabb és Sinlac-al sűrítem.
Még annyi, hogy figyelni szoktam, hogy ha zöldséges az ebéd akkor gyümis mindig a tízórai vagy az uzsi. Többségében ez így van de ha az is gyümis akkor uzsira zöldésgeset veszek le a polcról. Szoktam is nevetni mikor bekapcsolom a bébiételmelegítőt, hogy ,,na anya főz".:D Gyümisből egyéb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!