Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leírnátok 8 hós babátok...

Leírnátok 8 hós babátok napirendjét? Miket tud már? Hány foga van?

Figyelt kérdés

Hányszor alszik nappal? Mennyit? Hányszor eszik? Kb.mennyit? Éjszakák milyenek, alszik végig, ha nem,eszik éjjel?Tejtermékeket, tojást bevezettétek már?

Tudjátok tartani a napirendet, nem borítja fel folyton? Van olyan anyuka, akinek a babája nem cicizik már, de tápszer sem nagyon kell neki? Mivel pótolod?

Szeparációs szorongást tapasztaltok?

Fogzást hogy viseli?

Minden érdekel :) Szép napot mindenkinek! Előre is köszi a válaszokat.

2012. ápr. 3. 12:44
 1/7 A kérdező kommentje:
És mennyit iszik egy nap ? Teát vagy vizet kap?
2012. ápr. 3. 12:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Az én kislányom általában 3szor alszik naponta, 2szer 40 percet és 1szer 1,5 órát. Éjszakát átalussza (kopp...kopp), este fél 10től reggel 7, fél 8ig.

Naponta 5ször eszik, ebből 2 kanalas, 3 tápi. A mennyiség változó, pár kanáltól, másfél adagig. :) Sajtot, natúr joghurtot adtam már neki és tojás sárgáját. Vízzel kínálgatom, pár kortyot iszik.

Én mindent elkövetek, hogy a napirendje be legyen tartva, nekem ő az első mindig, én alkalmazkodom. :) Ő csak a náthája alatt borította fel, amúgy tudjuk tartani általában. (kopp...kopp...) Persze van 1-2 óra ide oda.

Már van 3 foga, eléggé megviseli a fogzás. :(

A napokban kezdem tapasztalni a szep.szorongást.

Röviden ennyi.

Szép napot neked is! :)

2012. ápr. 3. 13:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Délelőtt és Délután alszik 1-másfél órát. A többi szabadidőben pedig foglalkozásokra járunk (baba-mama torna) és játszótérre homokozni és hintázni.

Estét végig aludja már szinte születése óta.

Naponta 5× eszik. Reggel és este tápszert kap 3 hónapos korától. A többi kanalas. Délelőtt gyümölcs, délben főzelékek, levesek, délután pedig tejpép, gyümölcs.

Adagja változó.. mikor mennyit van kedve enni. Tápszerből 240 ml-t simán benyakal. Főzelékből 200 g-ot, gyümölcsből is kb. ennyit. De van, hogy egyáltalán nem akar enni.

Éjszaka sosem eszik 3 hetes kora óta.

Tejterméket bevezettem már neki és a tojást is most kezdtük.

Napirendünk 6 hetes kora óta van. Óramű pontossággal tartja be. Nincs sok gondom vele, tudom, hogy mikor mit akar.

Nincs szorongása, nem nagyon hatotta meg. Egy hétig volt hisztisebb, de kiderült, hogy a foga jött.

Jól viseli a fogakat. Kicsit nyűgös, de eljátszik magában. Jelenleg 3 darab van neki.

Imád kenyeret és zsemlét majszolni.

Elmúlt egy hétben az állás köti le minden percét, ha fent van. Imád állni, mióta megtanult.

Pár napja lépegetett oldalazva, de még nem magabiztos. A fránya gravitáció mindig lehúzza a seggét :))

Nagyon jól eljátszik magában, ha igényel, akkor rám mászik.

Sokat beszél. 1 hónapja megjöttek a "vávák" és a "mámák".

Most a "pápával" és a "dádával" próbálkozik.

Nappal már nem cumizik, csak estére. Ezt viszont 10 hónaposan el akarom tőle venni.

2012. ápr. 3. 13:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Irigylem az előttem szólókat! :-)Szerencsések, aludhatnak!!

Az én lányom 10,6 kg 76 cm. Nappal: ha 2x fél órát alszik, az jó. A délelőtti alvás viszonylag fix, a délutáni nem annyira, és csak babakocsiban alszik el. Az éjszakánk "gáz". Gyakorlatilag óránként kelünk (cumi, simi, de nem vesszük ki)Ha csak 4x ébred, boldogok vagyunk. Ráfoghatom a fogzásra, a szorongásra, de lehet rossz szokás is! Mi igy jártunk :-)

Enni 5x eszik, reggel este tápszer, napközben kanalas, kevés folyadék. Fogunk nincs.

Én a túlélésre játszom.......

2012. ápr. 3. 13:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Lányom ma 8hónapos.6foga van.(felül 4,alul 2)

Nappal nem igazán alszik,ha mégis akkor 40-60perc között és csak 1x.Éjszakát átalussza.

4xeszik,már 4hóskora óta,4 óránként.

8:220ml tápszer

12:200g főzelék

16:230g tejpép gyümölccsel

20:250ml tápszer.

Este 6-kor fürdetik.

Fogzással soha nem volt gond,most is csak akkor vettük észre,hogy kint van a 6.foga,amikor mosolygott és látszott.A szeparációs szorongás:nem tudom igazán,hogy az van-e,de egyre kevesebbet időt van el egymagában.

Kb.2hete állt fel először,a franciaágyba kapaszkodva,néha lépeget is mellette.Ülni is tud,de most az állás jobban érdekli.Elkezdett rámolni is,felkapaszkodik a pelenkázó szekrény fogantyújába,kinyitja az ajtót és pakol.:)

2012. ápr. 3. 13:44
 6/7 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok:fürdik akart lenni.
2012. ápr. 3. 13:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia ugyan a lányom már 9 hós mult de nagyjából emlékszem hogy mi volt egy hónappal ezelött :D

Szóval a kislányom naponta 4 szer eszik reggelire általába kenyeret vagy kiflit macisajttal vagy tojással májkrém és párizsi amit ő már eszik foga még csak 2 ő van de a védőnő tanácsára elkezdtük a darabosat olvastam én is a neten ha nemt anulja meg hogy rágni kell az ételt nem pedig minden darabos akkor késöbb nem fogja elfogadni majd a darabosat reggeli kb 8 kor van 10 kor kap valami gyümit alma, banán , barack ,megy, kivi, mikor mit kapok 10:15 akkor irány az ágy alvás fél egykor dél körül kel fél egykor kb egy kis merőkanál leves amit ép főztem krumplileves, husileves, bab de csak is vajbab,karalábé, sütőtök krém leve, és még millió egy fajta amit szoktam csinálni igazából már majdnem mindent eszik kivéve a karfiolt nem is szereti és felfújja fáj tőle a pocója, 2 ig játszunk leülünk a földre és odaguritom neki a labdát ő elgurítja és megyek utána könyvet nézegetünk ő feláll és indul a szekrény felé hogy kipakoljon akkor én viszahúzom és megcsikizem nagyon élvezi hatalmasakat nevet 2 kor alván akkor kb 1- 1.5 órát alszik 4 órakor szokott kapni vagy tejberízst tejbedarát gyümölcsös tejbedarapépet joghurtot már eszik ízesítettet is vagy gyümit attól függ a 10 órai mi volt mert ha gyümi akkor délután tejes dolog ha tejes volt akkor viszont délután a gyümi 4:15 körül felöltözünk lemegyünk a játszóra ott hintázik a csúszdát nagyon élvezi fogom miközbe lecsúszik és hinta... ott egy jó órát el szoktunk lenni fél 6 kor elindulunk apa elé minden nap este amikor jön haza kimegyünk elé utána hazajövünk akisasszony kap még egy kis gyümit vagy pépet fél 7 körül amíg mi vacsizunk addig ő a járókába van fél 8 pancsi fél9 vacsi az még tápszer de már nem sokáig 9 fél 10 körül alvás és reggel fél 8 ig egy szva sincs :) a fogzás eddig nem nagyon viselte meg kopp kopp kopp remélem így is marad

2012. ápr. 3. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!