Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan, aki otthon szülést...

Van olyan, aki otthon szülést tervezet és "rosszul sült el" a dolog?

Figyelt kérdés
Vagy valaki hallott történetet?Itt olvastam hogy valaki a gereb ágnes telefonszámát keresi,és szerintem,ha akár egy leendő anyukát letudunk beszélni,aki ezen gondolkodik,az már nagyon jó lenne!
2009. jún. 16. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ez mindenkinek a saját döntése. Nem hiszem, hogy bárkit "le kéne beszélni", fenőtt ember.

Én kórházban szültem, nem is akarnék otthon. De külföldön a szülések egy része otthon zajlik, Hollandiában pl. a fele, Németországban harmada és nem tartják veszélyesebbnek mint a kórházi szülést.

Nem ezt sem elmisztifikálni, ugyanúgy ahogy kórházban, otthon is történhet bármi.

De szerintem ez mindenkinek a saját felelőssége, mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó.

2009. jún. 16. 14:08
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Én nem terveztem, csak elgondolkoztam rajta. Korházban szültem. A kislányom megemelte a fejét, és beszorult a szülöcsatornába. Sürgösségi császárom volt, peceken mult az élete. Örülök neki, hogy beért velem a mentö, nagyon hirtelen jöttek a fájásaim. Már a mentöbe meg akartak szüleszteni.Ha én itthon szerettem volna szülni, akkor a babám nem lenne itt velem.
2009. jún. 16. 14:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Saját felelőség?És a baba?
2009. jún. 16. 14:09
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

én első

Hidd el, hogy amennyiben felelősségteljes módon történik az előkészítés, felkészült a bába, akkor nincs nagyobb veszély, mint kórházban. Ha lenne, akkor a "fejlett" nyugaton nem engednék. Akkor lennének riasztó statisztikák.

Kórházban ugyanúgy történhet baj, a mellettem lévő ágyon ugyanúgy megfulladt a baba a kórházban, mert nem volt ott orvos a vajúdás alatt, a szülésznő is 3 ágy között rohangált, mire egy óra múlva előkerült egy orvos, addigra a köldökzsinór megfojtotta.

És igen mindenkinek saját felelőssége, a szülő felelős a babáért, így kell döntenie.

Minat ahogy arról döntesz, hogy mikor mit kezdesz hozzátáplálni, meddig szoptatsz, milyen oltásokat adatsz be, kiengeded-e a játszótérre, elengeded-e egyedül iskolába. 100 százalékos biztonság nincs. Akik így döntenek ezt tartják a legjobb megoldásnak.

2009. jún. 16. 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:
69%
Én is így szerettem volna,de levált a lepény.és perceken múlt a babám élete-meg az enyém is a vérzés miatt.Viszont egy barátnőm minden gond nélkül szült otthon,a baba is egészséges.Tehát ez mindenkinek saját felelőssége és döntése.Sajnos van úgy,hogy a sors közbeszólhat..
2009. jún. 16. 14:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Pont egyik nap láttam a tévében egy műsort, ahol az otthonszülést mutatták be (külföld). Ráadásul ők segítség nélkül akartak szülni, és szültek is. Na ezt én tuti nem pártolnám! Minimum egy bába. Bár bemutatott szülések rendben mentek, mégis... Amúgy tényleg mindenkinek a maga dolga ezt eldönteni, én tuti nem merném bevállalni bába nélkül, de vele sem. Bár nagyon könnyen jött a babám, de ha bármi baj lenne, megőrülnék!

Azért ha valaki mégis emellett dönt, akkor járja jól körül a dolgokat és mindenképpen egy nagyon jó szakembert válasszon bábának. Ne Gerébet!

Ja, amúgy anyukám engem otthon szült (kicsit siettem és bár kiért a mentő, már nem indultak el velünk). Ott volt a mentős doki, probléma nem volt. Én mégis félnék bevállalni!

2009. jún. 16. 15:56
 7/7 anonim ***** válasza:

En abszolut a korhazi szules mellett vagyok. Barmikor adodhat komplikacio.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy nem szabad senkit lebeszelni arrol, amit szeretne, mindenki meg tud hozni egy dontest onmaga. Nem a te/mi dolgunk.

Egyebkent Gereb Agnest sem vedeni akarom, de attol, mert ügy lett abbol az esetbol, meg sok mas bábával megtortent ugyanez. Sot, meg is fog. CSak arrol nem feltetlen tud az ember.

Egyebkent egy baratnom nala szult. Komplikacio lepett fel szules utan, nagyon verzett. A mentovel gond nelkul beertek. Azt mondta a lany, hogy legkozelebb is vele, otthon szulne, mert jo az elmenye, a komplikacio pedig nem Agnesen mult. O jol tette a dolgat.

En sokkal nyugodtabb voltam a korhazban, es mindenkeppen ott tervezem a kovetkezo babat is megszulni.

2009. jún. 17. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!