Nálatok "látszik" a nappaliban hogy gyereketek van?
Nálunk is kész csatatér a lakás. Bár most már azért elég nagy a kisfiam ahhoz, hogy elpakoljon maga után: 2,5 éves. Időnként azért nagyjából összepakolok, ha valamit nagyon széthagyott, és este, lefekvés előtt meg egyértelműen mindig össze van rámolva. A nappaliban van is egy polca az egyik szekrényen, ahol a játékai vannak, mert a szobája túl kicsi, az összes játék el sem férne benne.
Gabka szerintem túl merész. Én biztos nem hagynék egy 20 hónapos gyereket órákig egyedül az emeleten, míg én lent ténykedek a konyhában-nappaliban. Még most a 2,5 éves gyerekemet sem hagynám egyedül, nem hogy egy 20 hónaposat... Csak nehogy egyszer megtörténjen a baj!
Babarács van a gyerekszobán!!! Lépcsőzni nem engedem egyedül a kicsit! És a gyerekszobában nincs semmi, csak alacsony komódok, egy alacsony, de nagyon stabil polc - nem tudom én se felborítani, nemhogy a gyerek - meg az ágyuk. Nincs olyan, amit leránthatna, minden konnektorban gyerekdugó van, nincs elektromos készülék, az ablakok magasan záródnak, még a lányom se éri fel, nemhogy a kicsi, a játékok között nincs apró alkatrészes (ha ilyesmivel akar játszani a nagyobbom, akkor a dolgozószobában van rá lehetősége, a kicsi miatt nincs legó vagy ilyesmi a gyerekszobában - szóval igen, szerintem ott van a legnagyobb biztonságban.
Amúgy odalenn szerintem veszélyesebb. A nappaliban már akad olyasmi, amit leránthat, a konyhába be se engedem a kisebbet (azon is babarács van egyébként) mert elég egy másodperc töredéke és magára ránthat valami forrót, vagy kivesz egy kést a fiókból.... Szóval szerintem nagyon is a gyerekszoba a legbiztonságosabb pontja a lakásnak. Pont azért csináltuk így, hogy nyugodtan játszhassanak.
Kedves utólsó, akkor te bármit csinálsz, ott van a se---gedben a gyerek???? Jól haladhatsz... Az meg tuti nem veszélyes neki, hogy mondjuk főzöl és egy óvatlan pillanatban leránt valamit a tűzhelyről.. A gyerekbalesetek nagyrésze pont a konyhában következik be...
Azt meg nekem senki meg nem magyarázza, hogy a kifejezetten gyerekbiztossá tett gyerekszoba nagyobb veszélyeket rejt, mint mondjuk a nappali, ahol nem tudom lezárni a lépcsőt, mert a nappaliból induló csigalépcső, nincs úgy mellette fal, hogy tudjak odatenni babarácsot, a nappalin van üvegajtó, a nappaliban van üveges elejű szekrény, ott a tévé (egyik barátnőm kislányára épp a tévé esett rá tavaly, csak a szülei meg a nagyszülei voltak vele a nappaliban, mégis sikerült összehoznia, el is tört a lába és még szerencséje volt, hogy csak ennyi baja lett), a konnektorokban nem vakdugó hanem csatlakozók vannak, amiket könnyebben kihúz, ha bajt akar csinálni - soroljam? A gyerekszobában meg mégis milyen nagyobb játék fog bajt okozni neki? Megharapja a plüssmackó, vagy mi?????
Elárulom, a gyerekszobában a következő dolgok vannak: mesekönyvek, fa építőkocka, műanyag építőkocka, duplo, babák babaruhával, babakocsival, plüssállatok, nagyméretű fa kirakó (a kisebbek el vannak téve, a lányomnak odaadom, amikor kéri), formabedobó, kisautók. Ezek aztán a veszélyes üzem! :-)))))
Amikor anyukáméknál vagyunk, na ott nem győzünk a gyerekekre vigyázni, pedig ott vannak velünk a nappaliban, mi meg körülötte jó néhány felnőtt (szülők, nagyszülők, keresztszülő). De ott is fel lehet menni a lépcsőn, van kandalló, több az üveges felület, amerikai konyha van, tehát oda is bármikor oda tud menni a gyerek - mást se csinálunk, mint utánuk rohangálunk. Az udvaron meg ott a medence nekik is, igaz, jelenleg víz nélkül, de attól még nem lenne jobb nekik beleesni... Szóval nekem senki meg nem magyarázza, hogy a jól elrendezett gyerekszobánál van biztonságosabb hely egy kisgyerek számára! Aki meg azt állítja, hogy egy pillanatra sem veszi le a szemét a lakás akármelyik pontján játszogató gyerekéről, az tuti nem mond igazat, vagy bejárónője, szakácsa és szobalánya is van. De még ebben az esetben sem lehet teljesen igaz, hiszen ha mást nem, a monitort tuti nézni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!