Ha a 7 és fél hónapos lányom két hete eszik már 6 hónapos kortól adható babakekszet (ami ugye nem gluténmentes), akkor mikortól adhatok neki rendes durum tésztát?
szia! a durum tésztát én a tojás miatt nem adnám. a gluténtartalmú dolgoktól tényleg nem kell félteni, a fenti linkben le van írva részletesen miért.
a tojás viszont tényleg okozhat allergiát, erről megkérdezném a dokit és a védőnőt!
Jól tudtad! A durumtészta nem tartalmaz tojást.
"A durum tészta durum lisztből készül, nem tartalmaz tojást, viszont rendelkezik a tojásos tészták minden előnyével: ízvilága és illata kiemelkedő, nagy vízfelvevő képessége révén remekül főzhető, színe tojás nélkül is aranysárga, a benne található természetes anyagoknak köszönhetően. Energiatartalma a hagyományos, tojásos tésztáknál alacsonyabb."
Bocsi!!! durum témában ezek szerint naggyon tájékozatlan vagyok!!! ne haragudj, nem akartalak félrevezetni!!!
persze akkor adhatsz neki bátran!!!
(én valószínű azért írtam butaságot, mert itthon csak féldurum, v. durumjellegű tésztát találtam :)
még egyszer BOCSÁNAT!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!