Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beteg a fiam, lazas. Mit...

Beteg a fiam, lazas. Mit csinaltok ha 6oranal hamarabb lazasodik be? Mert ugye elobb nem adhatom neki a lazcsillapitot.

Figyelt kérdés
Tudom h huvos helyen legyen,sok folyadek,de ha nagyon felmegy a laza?
2009. jún. 15. 13:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Lázfürdö?
2009. jún. 15. 13:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi is így voltunk az éjjel. Priznic-nek nevezett csodaszer:

Egy fürdőlepedőt nedvesíts be langyos vízzel, alá pokrócot tegyél az ágyba, hogy ne legyen minden vizes. Tekerd a gyerek meztelen teste köré a nyakától a bokájáig, ha van akkora fürdőlepedőd (vagy pl. lepedő). Köré a pokróc és betakarod. Negyed óránként újra nedvesítés, langyos vízzel. 1-2 órán keresztül csináld. Aludni tud közben is (én se gondoltam volna, de aludt végig csak arra a 2 percre ébredt fel) és igyon mindig, mikor cserélsz. Akár csak 1-2 kortyot.

Nekünk tuti jó volt, pedig semmi se vitte le a lázát egész nap.

2009. jún. 15. 13:07
 3/7 A kérdező kommentje:
koszi,es a lazfurdo hogy megy?
2009. jún. 15. 13:11
 4/7 anonim ***** válasza:

A hűtőfürdő úgy készül, hogy csinálsz egy fürdőt, nem túlmeleget, inkább langyosat, de azért ne legyen neki kellemetlen, hiszen forró a teste.

És szépen hagyod kihűlni, úgy hogy benne a gyerek, de inkább hűtöd óvatosan hűvösebb vízzel, 36 fokról lehűtöd 30-ra.

S benne a gyermek, játssz vele, locsolgasd a testét, hogy hűljön le!

Sírni fog először, de ne vadd ki, lassan megszokja, és hamar lehűl. és ahogy jobban lesz, nem is sír már. Ha nagyobbacska ígérhetsz neki valamit, ha hősiesen kibírja, mondjuk utána mesélsz.

Ha pici, próbáld elvonni a figyelmét, de egy kis sírás nem olyan baj, mintha megégeti a láz.

A hűtőfürdő nagyon hatásos és gyors segítség. Azonnal használ, a hatása is elég hosszú, és nincs mellékhatása.

15 perc múlva sokkal jobban lesz. Én ezzel szoktam kezdeni, s ha lement a láza, azért beadom a gyógyszert, hogy lenn tartsa.

Elég, ha 38 alá lemegy. 40 fokos lázat is levisz.

ha nyűgös, be is ülhetsz vele a nagykádba.

2009. jún. 15. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekünk az ügyeletes orvos így mondta a 39 fokos láznál: használjuk felváltva 3 óránként a nurofent és a kúpot, így ugyanazt nem kapja csak 6 óránként.

Nem írtad mennyi idős a baba.

Amúgy ha szoptatsz vagy még kicsi a baba, akkor a Te szervezeted is hűtőként működik, ha lázas a kicsi. Ha beteg a pici, akkor anyuka hőmérséklete akár fokokkal lejjebb megy, így magadra fektetheted, lehűtöd őt is. (Ez amúgy fordítva is működik kihűlt babákkal.)

2009. jún. 15. 13:51
 6/7 A kérdező kommentje:
10honapos es meg szopizik,ez erdekes amit irtal.Majd kiprobalom,bar remelem mar nem megy fel ujra.Allig vitte le neki a szirup is.Koszi a valaszokat.
2009. jún. 15. 13:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Priznicelős vagyok ismét.

Hűtőfürdőt úgy csináltam, hogy normál vízet megnyitottam, kád bedug, zuhanyfejjel meg-meglocsolom, miközben telik a kád. Tettem bele habfürdőt, a zuhany miatt jó habos lett, tetszett, a habot üldözte.

Közben mindig egy picit hidegebbre állítottam a zuhanyt, 1-1 percenként. Így nemigen veszi észre, hogy egyre hidegebb.

A végén már kifejezetten hűvös volt a víz. Akkor kicsit hagytam játszani a hűvös vízben, majd kiszállás.

2009. jún. 15. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!