Van koztetek olyan, akinek refluxos a kisbabaja? Milyen kezelest kap? Kellett muteni? Okoz nala legzeskimaradast?
Az en kisfiam 7 honapos, es most diagnosztizaltak nala a refluxot.
Azt, hogy bizonyitottan okoz-e nala legzeskimaradast, azt holnap tudom meg. (elvileg amiatt derult feny az egeszre, mert alladnoan jelzett a legzesfigyelonk)
Szia!Kisfiam is refluxos,de érdekes módon nekünk nem ajánlottak "különleges" tennivalót ( az AR tápszeren kívül )
Csodálkozom ezen,nem is gondoltam,hogy komolyabb tüneteket is okoz! :(
a légzésfigyelő még nem jelzett (kopp-kopp) tehát azt hiszem a légzésével rendben van minden.
Most utána nézek pontosabban......
Ennek is vannak fokozatai.
Mi mar voltunk legzesfigyelo miatt korhazban, de akkor a refluxra csak legyintettek. Azaz rairtak a zarojelentesre h reflux, csak mert en azt mondtam h sztem az van neki...most viszont rendesen kivizsgaltak ra.
Azert okozhat legzeskimaradast, mert a visszaaramlo sav a horgoket "gorcsbe randithatja". De nem a panikkeltes a celom, ez nyilvan ritka, en is csak az alvaslaborban tudtam meg h talan ettol vannak a jelezgetesek.
Addig en azt gondoltam, hogy amiatt h a nyelocsoben pang a visszajovo etel.
Koszi a valaszt! Az en kisfiamnak is volt polysomn. es az mar 6 mp-es legzeskimarast is erzekel. Itthon a legzesfigyelo csak 12 mp.-et. Kivancsi vagyok az eredmenyre, bizom benne, hogy apnoe nem all fent nala, es a reflux kezelesevel az is megoldodik.
Nektek remenyt adhat az, hogy ha elkezditek a hozzaplalast, sokszor megszunnek a panaszok. Nalunk nem igy tortent sajnos. A fozelek is visszakoszon, sot sokszor az elozo esti tapszert is visszabukja, pedig suritovel kapja.
Sokszor csak nyeldekel, nem jon ki effektive kaja, ezert - mivel szepen gyarapszik- a haziorvos es a MAdaraszban is az orvosok azt mondtak, hogy nem veszes. Pedig en mindig ereztem, hogy baj van!
Kedves masodik!
Egyebkent amikor ilyen esetet olvasok, mint a tied, eszembe jut, hogy hany olyan anyuka van, aki kikapcsolja a legzesfigyelot, mondvan h csipog, de tevesen, ot ne ijesztgesse hiaba...(honnan tudja???) es akar baj is lehetne, ahogy nalatok es nalunk is. Hihetetlen, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!