Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol tartózkodik napközben...

Hol tartózkodik napközben 11-12 hónapos babátok?

Figyelt kérdés

Egy nagyon kedves anyukával beszélgettünk itt a gyik-on valamelyik nap, hogy ki mennyire félti túl a babáját vagy sem. Az én 11,5 hós kisfiam a szobájában van a nap nagy részében (persze sokszor beülök hozzá játszani), a lakás többi részében csak felügyelettel egy-egy kis időt.

Mert úgy érzem, rengeteg veszély leselkedik rá. Ajtók-fiókok-szekrények. A fiókokra szerelhető gyerekzárak lósz*rt sem érnek, hiszen 1-2 cm-re még ki tudja nyitni őket a gyerek - és máris rácsapja az ujjára.

Persze, tudom, a kisebb balesetekből tanulnak, hogy legközelebb ne úgy csinálják, de az én kisfiam, úgy érzem, elég heves temperamentumú, ő egyszer csapná csak rá a kis ujjacskájára, de akkor az biztos, hogy el is törne.:(

Kíváncsi lennék, ti hogy vagytok ezzel? Szabadon kószál a gyermeketek, amíg ti végzitek a házimunkát?

2012. márc. 29. 12:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A lányom 13 hónapos, de amióta tud járni, azóta jön-megy egész nap. Előtte sem volt járókánk, de akkor többnyire a szobájában és a nappali szőnyegén csúszott-mászott.

Sokszor segít a házi munkában, de van, hogy nem érdekli. Pl amíg mosogatok, addig ő jön-megy a lakásban. És igen, előfordult, hogy odacsukta valahová az ujját, de sosem lett belőle komolyabb baj. Persze sírás volt, de előfordult, hogy csak kiabált, hogy szabadítsam ki. :)

A fürdő ajtaja be van zárva, különben elhurcolná a wc kefét. De azon kívül oda megy, ahová akar. Annyira nem nagy a lakás, és ha gyanús a csend, akkor megnézem, miben mesterkedik.

2012. márc. 29. 13:44
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Jaaa, hogy a házimunka??

Mellette vasalok, Ő addig a hintájában, én meg énekelek, mondókázok közben. A mosógépet este bepakolom (mikor alszik), reggel elindítom. Mosogatás, teregetés, sepregetés a délutáni alvásnál.

2012. márc. 29. 13:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Folytatom, csak közben felébredt... :(

Hétvégén és szerdánként főzök, mert minden szerdán jön anyósom 1-2 órára hozzánk. A nagyobb takarítás ugyancsak hétvégén, akkor meg Apa viszi Őt "bandázni".

Soha nem merném házimunka mellett szabadon garázdálkodni. Mindig mellette vagyok.

2012. márc. 29. 14:06
 14/19 anonim ***** válasza:
11 hónapos múlt a lányunk, ő amióta elindult, azóta bárhova eljuthat. Én nem vagyok híve a bezárós megoldásnak, de nem ítélem el, ha más aggódósabb. :) Így mondjuk folyton rajta tartom a szemem, de az alsóbb polcokat elpakoltuk, csak a játékai vannak feltéve, afféle kihívásnak, mert már jó ideje feláll. Így szépen elbajlódik, amíg mindent lapakol. :) Engem mindenhova követ, persze ha pl. megy a sütő, akkor jobban figyelek, addig bent játszunk pl. és akkor biztosan nem megy ki. Előfordul, hogy olyasmibe kapaszkodik, ami nem stabil eléggé, ezért elesik, de hamar megnyugszik, és szépen tanulja, hogy mit nem hasznos tenni. Pici koromban, amikor már mentem, de még fal mellett, sikerült letenyerelnem a forró sütő oldalát, és túléltem a dolgot, úgyhogy én sem óvom őt mindentől, inkább a háttérből szemmel tartom és rámolok utána. :)
2012. márc. 29. 14:12
 15/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, és fentebbi hozzászólóra reagálva, én is megnézem miben settenkedik, amikor nagy a csend. Olyankor általában különösen nagy őskáosz keletkezik. ^^ Olyan is előfordult már, hogy rossz helyen próbált átmászni a műanyag szék alatt, és fenn akadt, kis kiabálás, kiszedtem és ment tovább. Azóta elkerüli ezt a megoldást és inkább megkerüli a széket. :)
2012. márc. 29. 14:14
 16/19 A kérdező kommentje:

Szia Bolyhos!!:)

Akkor így már megnyugodtam, hogy nem én csinálok valamit nagyon rosszul.:) Tehát akkor felügyelet van kint szabadon a te gyerkőcöd is.:)

2012. márc. 29. 15:00
 17/19 A kérdező kommentje:
Kedves 14:12-es! Úgy látom, azért a Te babád is alapvetően az a kis nyugodt, molyolgatós típus, aki keresi is a társaságod, ha nem vagy a láthatáron.:) Az én kisfiam nem ilyen, ő nem pakolászik nyugodtan, hanem módszeresen keresi a veszélyes dolgokat..
2012. márc. 29. 15:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen, inkább pakolgat, szóval nem keresi direkt a veszélyt, és még nem nagyon nyitogat szekrényeket sem szerencsére. :)
2012. márc. 29. 17:32
 19/19 A kérdező kommentje:
Biztos a kislányok egyébként is "rendesebbek", nem?:) Játszótéren is inkább a kisfiúk "őrjöngenek".:)
2012. márc. 29. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!