Hol tartózkodik napközben 11-12 hónapos babátok?
Egy nagyon kedves anyukával beszélgettünk itt a gyik-on valamelyik nap, hogy ki mennyire félti túl a babáját vagy sem. Az én 11,5 hós kisfiam a szobájában van a nap nagy részében (persze sokszor beülök hozzá játszani), a lakás többi részében csak felügyelettel egy-egy kis időt.
Mert úgy érzem, rengeteg veszély leselkedik rá. Ajtók-fiókok-szekrények. A fiókokra szerelhető gyerekzárak lósz*rt sem érnek, hiszen 1-2 cm-re még ki tudja nyitni őket a gyerek - és máris rácsapja az ujjára.
Persze, tudom, a kisebb balesetekből tanulnak, hogy legközelebb ne úgy csinálják, de az én kisfiam, úgy érzem, elég heves temperamentumú, ő egyszer csapná csak rá a kis ujjacskájára, de akkor az biztos, hogy el is törne.:(
Kíváncsi lennék, ti hogy vagytok ezzel? Szabadon kószál a gyermeketek, amíg ti végzitek a házimunkát?
A lányom 13 hónapos, de amióta tud járni, azóta jön-megy egész nap. Előtte sem volt járókánk, de akkor többnyire a szobájában és a nappali szőnyegén csúszott-mászott.
Sokszor segít a házi munkában, de van, hogy nem érdekli. Pl amíg mosogatok, addig ő jön-megy a lakásban. És igen, előfordult, hogy odacsukta valahová az ujját, de sosem lett belőle komolyabb baj. Persze sírás volt, de előfordult, hogy csak kiabált, hogy szabadítsam ki. :)
A fürdő ajtaja be van zárva, különben elhurcolná a wc kefét. De azon kívül oda megy, ahová akar. Annyira nem nagy a lakás, és ha gyanús a csend, akkor megnézem, miben mesterkedik.
Szia! :)
Jaaa, hogy a házimunka??
Mellette vasalok, Ő addig a hintájában, én meg énekelek, mondókázok közben. A mosógépet este bepakolom (mikor alszik), reggel elindítom. Mosogatás, teregetés, sepregetés a délutáni alvásnál.
Folytatom, csak közben felébredt... :(
Hétvégén és szerdánként főzök, mert minden szerdán jön anyósom 1-2 órára hozzánk. A nagyobb takarítás ugyancsak hétvégén, akkor meg Apa viszi Őt "bandázni".
Soha nem merném házimunka mellett szabadon garázdálkodni. Mindig mellette vagyok.
Szia Bolyhos!!:)
Akkor így már megnyugodtam, hogy nem én csinálok valamit nagyon rosszul.:) Tehát akkor felügyelet van kint szabadon a te gyerkőcöd is.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!