Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Balázs név után,2. névként...

A Balázs név után,2. névként mit adnátok a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Nekem tetszik az Áron, Krisztián, Emil. De nem hangzik az furcsán hogy .... Balázs Áron?!

Milyen név illene a Balázs után?

2012. márc. 29. 08:10
 1/7 anonim ***** válasza:
De kicsit furcsa. Nekem tetszene, Balázs Botond, Ármin, Gábor, Bertalan, Dominik ilyesmik. :)
2012. márc. 29. 08:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem mondjuk a Balázshoz minden név nagyon fura, nem tudom miért. Egy kisfiú van az oviban, akinek Bartos Balázs Dávid a neve, na ez nekem mondjuk tetszik. A Balázs Áron viszont nagyon nem :D

Esetleg ami még jó lehet: Medárd, Roland, Máté, vagy egy másik B betűs név.

A vezetéknév mi? És miért muszáj neki 2 név? :)

2012. márc. 29. 13:05
 3/7 A kérdező kommentje:

A vezetéknevünk nagyon egyszerű,és rövid, 1 szótagu. Az a baj hogy én is azt érzem,hogy a Balázs mellé semmi sem passzol.

A férjemet hívják Balázsnak,és a fia csak is az ő nevét kaphatja,és mivel lehetetlen róla lebeszélni azon vagyok hogy legalább 2. nevet had válasszak neki! :)

25 hetes km

2012. márc. 29. 14:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Balázs Attila, nekem nagyon tetszik.

A fiam Roland Attila. Szerintem az Attila név szinte minden név másodikja lehet :-)

2012. márc. 29. 23:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Mihály,Máté
2012. márc. 31. 07:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Eddig ezek közül a nevek közül 1 sem tetszik :(

Lehet akkor tényleg "csak" Balázs lesz.

2012. ápr. 1. 12:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az általad felsorolt nevek közül a Balázs Emil jól hangzik.

Mivel a családnevetek rövid és a keresztneveket se választanék hosszút. A Balázs után valami max 2 szótagú és lehetőleg minél rövidebb nevet.

Néhány ötlet:

gyakoribb nevek: Bence, Erik, Gergő, Zalán, Dénes, Donát, Hunor, Máté, Samu, Milán, Márk, Pál, Csaba, Alex, Andor

ritka nevek: Igor, Aba, Vajk, Kolos, Keve, Kende, Noel, Lehel, Vince, Soma, Ottó, Nátán, Leon, Leó, Noé, Elek, Egon, Ede, Deme, Döme, Borisz, Buda, Bulcsú, Bene, Benő, Ábris, Alen, Áhim, Ármin, Ambrus

Remélem sikerült valami használható ötletet adnom. Amennyiben túl extrémek lennének a nevek, akkor elnézést, próbáltam vegyesen szemezgetni.

2012. ápr. 2. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!