Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcéma esetén hintőpor helyett...

Ekcéma esetén hintőpor helyett mit használjak a hajlatokra?

Figyelt kérdés

Most derült ki, h ekcémás a kisfiam. Eddig minden este szórtam hintőport a hónaljára és a nyakára. A hónalja körül apró, piros, pattanásszerű pöttyök vannak. Azt hittem kidörzsölődik és azért, de a bőrgyógyász szerint ez is az ekcéma. 2napja nem hintőporozom, de még rosszabb lett neki, mintha több lenne rajta, mert szerintem így még dörzsöli is.

Sose találkoztam még ekcémával eddig, senkinek nincs a családban, nem tudom mit lehetne használni rá.

Igazából ezt csak mellékesen mutattam meg az orvosnak, nem is beszéltünk erről, mert az ujjai végén lett érdes a bőre, azzal foglalkoztunk.

2012. márc. 28. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Én mindig gyógyszertári napraforgó olajat használtam a hajlatokra - fürdetés után.
2012. márc. 28. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Kókuszolaj hidratál, helyre teszi a száraz bőrt és fertőtlenít!
2012. márc. 28. 23:10
 3/6 anonim ***** válasza:

ne hintőporozd mert az szárít, és az a legrosszabb amit tehetsz az ekcémával

hidratálni, zsírosítani kell

én a shea vajat ajánlom

ezer féle kencét kipróbáltunk már, 3 éve küzdünk az ekcémával, a szteroidokon kívül ez az egy használ

jó még a Lipobase testápoló is, de a vaj a legjobb

2012. márc. 28. 23:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem muszáj hintőporozni, én pl. sosem tettem. Amit leírsz, hogy hajlatokban jött elő, nekem inkább melegkiütésnek tűnik..., de ekcéma ellen ami jót tesz (bár ha rákeresel itt a GYK-n, mindenkinél más válik be):

hidratáld a bőrét, lehetőleg illat- és szinezékmentes anyagokat használj (kerüljétek az öblítőt és váltsatok pl. mosódióra, csak gyógyszertári fürdető/testápoló krém, ekcéma elleni krémek pl. Exxema repair), jól szellőző, világos, pamut ruhák, ne fürödjön sokáig, vidd sokat napsütésre, plusz végig érdemes próbálni az étrendjét, mert az is okozhatja (anyatejes esetén a te étrended). Általában a tejtermékek a hunyók, de nem feltétlen.

Mi addig próbálgattuk ezeket, amíg másfél éves korára most pár hónapja úgy tűnik, kinőtte.

2012. márc. 29. 08:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Én is azt hittem melegkiütés, a védőnő is egyből azt mondta rá. Ami fura volt, h hiába hintőporoztam, mégis mindig volt pár darab rajta, ugyanazon az egy területen. A bőrgyógyász azonnal rávágta, h az is az ekcéma miatt van. Így már érthető is, h miért is nem mulasztotta el a hintőpor.

Annyira szokatlan még nekem ez az egész. Még mindig nem érzem, h kilenne száradva a bőre. Bár az tény, h nem is zsíros. Egyedül az ujjai hegyén érdes a bőr, mintha összepillanatragasztózta volna. Írt ki krémet, meg testápolót.

Igazából azért kezdtem hintőporozni, mert magamból indultam ki. Fürdés után nálam az az első, h izzadásgátlóval bekenem a hónaljam. Nem vagyok egy hú de izzadós, nem amiatt, hanem, h ne tapadjon ott össze a bőröm. Gondoltam, ha nekem tapad, akkor neki is. De most már semmiben sem vagyok biztos. Nekem az olajat pl. egyáltalán nem is szívja be a bőröm.

Nyáron nem lesz az gáz ha olajozom a hónalját?

Ja, egyébként 2éves.1

2012. márc. 29. 17:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Az olajtól csúszni fog, épp ezért: nem tapad, nem súrlódik :)) Nekünk nyáron nagyon bevált az olaj - a nyaka alatt és combhajlatban.
2012. márc. 29. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!