Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit írjak a baba naplóba?

Mit írjak a baba naplóba?

Figyelt kérdés
Most kaptam, de fogalmam sincs mit kéne bele írnom. Ki mit ír bele?
2012. márc. 28. 21:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Anyukámnak a mániája ez, de én nem szeretem. Inkább rendeltem volna a Rossmannál egy saját fotókból összeállított albumot.

Ez milyen fajta? Az enyémben vannak instrukciók:

pl. az újszülött lábának lenyomata, vagy anyáról pocakos fotó, szülőszobás karszalag, nagyszülők, szülőszobán, babaszoba, az első fürdés, ilyenek. Én egy csomót ki is hagytam, mert pl. nálunk nem volt keresztelő, és most vannak üres oldalak. Én ezért nem szeretem az ilyen kötött babanaplót. A tied milyen?

Ha nincsenek instrukciók, akkor ezer ötletem lenne még.

2012. márc. 28. 21:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Most 9 hónapos a lánykám. Én próbálom az ő szemszögéből leírni a vele történt dolgokat. Mindig 1/1-ben írok,ő mesél rólunk, elmeséli miket csinál,miket tanult,miket evett. Beírom minden hónapban a súlyát, hosszát, mivel bővítettük az étrendjét. Minden hónapban egy-egy fényképet ragasztok bele,valamint jeles események képeit is beleteszem. Az oltásait, fogacskákat stb. Nekem olyan naplóm van,ami szépen rendszerezett,szinte csak ki kell töltenem,valamint van esszéknek is hely. Jó lesz pár év múlva elővenni...:)
2012. márc. 28. 21:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Első! Olyasmi lehet sz enyém is. Minden kis bigyulának van helye. Oké ezeket kitöltöm, de ahová saját szavakat kéne írnom mit írjak? Most minden napra írjam ugyanazt? Reggel mit evett meg mivel játszott? Nem tudom mit írjak.
2012. márc. 28. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Ami magától jön, ha nem jön semmi akkor semmit se!
2012. márc. 28. 22:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Olyan dolgokat ami különleges, nem kell mindennap leírni ugyanazt hanem csak az újdonságokat. Mikor csinált először valamit, milyen a jelleme, mivel szeret játszani, minek örül, mitől szomorodik el, miket tud már stb.

Jó dolog, mert később nem fogsz rá emlékezni és jó lesz visszalapozni.

2012. márc. 29. 00:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Én Word-ben nyitottam egy dokumentumot, oda írok, amikor van időm. Nem kötelezően minden nap, csak amikor történik vm érdekes.

Pl. amikor először lementünk a játszóra, hogy tetszett neki a hinta, stb.

Mivel sajnos egyszerre nagyon sokat tudok írni, ezért lusta vagyok és ritkán szánom rá magam az írásra (3-4 hetente), így ilyenkor van mit bepótolni. És igen: ilyenkor azt is leírom, miket szoktunk enni, hogy néz ki egy napunk, hogyan alszik el este, stb. Már most nagyon érdekes visszaolvasni, hogy teltek a napjaink 3 hónapos korában, pedig még csak 11 hónapos.:)

Először én is 1/1-ben kezdtem írni, mint itt az egyik kedves válaszoló, tehát mintha a babám írná, az ő szemszögéből, de aztán pár hét múlva visszaolvastam, és mivel akkor már jobban ismertem a babámat, ekkor már úgy éreztem: biztosan nem így látta azt a helyzetet, ahogy én akkor leírtam, így nem "hiteles" - szóval nekem ez nem jött be, de el tudom képzelni, hogy aki ügyes, meg tudja oldani ezt is, hogy objektíven írja le az eseményeket a baba szemszögéből.

Ja, nekem a babanapló egy picit a saját életünket is tükrözi, mert úgy gondolom, amikor kisfiam már nagy lesz és érdekelni fogja ez a napló, akkor szívesen fogja olvasni a mi dolgainkat is, hogy az anyukájának mi okozta a legnagyobb örömet vele kapcsolatban, mit éreztem, amikor nyáron a csendes parkban róttuk a köröket mosolyogva.

De néha hiányzik egy ilyen "kész" napló, amiről írtatok, ahol tematikusan vannak megadva a lapok, és nem tud ennyit handabandázni az ember lánya, mint már itt is teszem...:) Meg így nekem most nincs rendszerezve a dolog, tehát ha utána akarok nézni, hogy mikor bújt ki az első fogacska, akkor jóóó sok oldalt végig kell böngésznem...

Ha lesz kistesó, akkor biztosan fogok venni ilyen tematikusat is, max. mellette magánszorgalomból írok egy sajátot is.:)

2012. márc. 29. 08:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: ja még azt akartam írni, ha te nem vagy a szavak embere, akkor inkább fotókat ragassz be az egyes helyekre, sztem az is nagyon kifejező és jópofa tud lenni!:)

Nekem néha vannak pillanataim (3 havonta 1x), amikor írni sehogy sem tudok, viszont összegyűlik reeeengeteg fotó a gépen, és van egy zene, ami a fejemben jár: akkor csinálok a sok fotóból egy "videoklipet" - ezek mindig nagyon hangulatosak, érzelmesek, és néha sokkal jobban kifejezik egy-egy időszakunk hangulatát, mint bármilyen szó.:)

2012. márc. 29. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!