Mi lesz az 1-2 év körüli babátok délutáni alvásával ha egész napos programot szerveztek?
Nekem másfél a lányom. régen rengeteget aludt babakocsiban, de a télen mindig itthon aludt.
Pont hétvégén voltunk egésznapos kiránduláson, 15 órakkkor végül bealudt a babakocsiban. Vagy is ne izgulj ha álmos akkor valami elfogja ringatni, vagy az autó vagy a vonat, vagy a babkocsi.
na ez jó kérdés...én is ezen gondolkoztam, 1,5 éves a fiam és igazán jót csak az ágyában képes aludni:)
Gondolom viszem majd a babakocsiját, ha ilyen programra megyünk, vagy esetleg félrevonulok vele, leülök, az ölemben is tud aludni, és neki 1 óra is elég, hogy nagyjából kibírja estig.
De ha van jobb tipp én is szívesen olvasom:)
Ilyen kicsi korban még a legtöbb baba nem képes kihagyni az alvást. Ha nem is a szokott időben, de kicsit később biztosan "beájul".
Mi csak olyan programokat szerveztünk ebben az időszakban, ami kapcsán valamilyen formában biztosítani tudtam neki az alvási lehetőséget.
Legyen az kocsiban a dönthető ülésben, vagy utazóágyban egy hűs fa árnyékában, vagy ha már melegebb van és nem hideg a föld akkor pokrócon az árnyékban.
Mi nem használtunk babakocsit onnantól kezdve hogy megtanult járni, így nekünk ez a lehetőség nem volt, de ha babakocsiztok még akkor abban is el tud aludni.
Ő még kicsi, egyszerűen muszáj biztosítanod neki hoyg tudjon aludni, ez fontosabb a kirándulásnál.
Az én lányom (most lesz másfél éves) simán kihagyja ilyenkor az alvást (már 1 évesen is így volt), mert annyira figyel mindent. Ilyenkor este sokkal álmosabb, és sokkal hamarabb elalszik, de nem órákkal előbb, és nem is borul fel tőle igazából semmi. Persze én is reménykedem benne, hogy mondjuk autóban utazás közben elalszik, de nem. Nézelődik, pakol. :)
Szerintem, ha autóztok, vonatkoztok stb. ott el tud aludni, már ha akar (vagy babakocsiban - lányom mondjuk már nem ül meg benne, de ha tiéd igen, akkor az is jó). De ha nem jön össze mégsem az alvás, akkor sem dől össze a világ. 1-1 nap, ha kimarad, még nem lesz gond. Lehet nyűgösebb lesz estére, viszont megannyi élményt kap a kirándulások alkalmával. S ez jót tesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!