Mitől lesz főzelék a főzelék? És mit ehet egy 5
hónapos baba?
Figyelt kérdés
Már eszik almát, répát, burgonyát, céklát, sütőtököt, barackot. Ezek pürék nem? Mitől lesz belőlük főzelék? Olvastam itt, hogy valaki adott a babájának sütőtök-alma főzeléket.
Bocs, hogy ilyen hülyeséget kérdezek, de eddig soha nem csináltam főzeléket és nem értem :)
2012. márc. 27. 20:37
1/6 alaszka válasza:
Ez valójában püré, amit te is írsz, turmixolva főzelék állagú, ezért hívjuk főzeléknek, általában krumplit, vagy rizst szoktak használni liszt helyett a sűrítésre, és ezért ez már a főzelékre hasonlít, meg teszünk úgynevezett feltétet rá, hús, formájában később, de 5 hónaposnak még nem kell. Ezek egyenlőre bőven elég, amiket írsz szerintem. Én 8 hónapostól teszek már bele gyenge rántást az ételeibe.
2012. márc. 27. 20:47
2/6 anonim válasza:
Az alapja krumpli vagy rizs, kerül még bele más féle zöldség (cékla, répa, sütőtök, spenót, sóska, főzőtök, cukkini, paradicsom, édesburgonya). Megfőzöd, összetöröd, teszel bele 1 adagolókanál tápszert. (Természetesen a paradicsomoshoz nem!) Én teszek 1 csipet sót orvosi tanácsra.
6 hós korában fűszernövényekkel ízesítheted, mehet majd a csirke-pulyka, passzírozott zöldborsó, zöldbab, 1 kávés kanál olíva olaj is.
2012. márc. 27. 20:53
3/6 anonim válasza:
Utolsó vagyok: a főzőlével hígítod!
6 hótól mehet kis vöröshagyma, fokhagyma is.
2012. márc. 27. 20:54
4/6 anonim válasza:
ne éretk egyet azzal, hogy krumpli vagy rizs a főzelék alapja :)
szerinte az csak sűrítés :) mondjuk egy borsófőzelékbe vagy egy paradicsomos káposzta főzelékbe mit keresne krumpli? :)
ne értsd félre, nem kötekedni akarok, csak én nem sűrítek, mondjuk ami igaz, én 6 hónapos korától liszteztem (vagy szórtam a párolt zöldségre, vagy rántotta), én attól neveztem főzeléknek, előtte pürének :)
2012. márc. 27. 21:23
5/6 anonim válasza:
Kàposztàt egy ilyen korú baba még nem ehet, de.pl. paradicsomos burgonyàt simàn. Kell, hogy legyen valami alapja, aminek van egy kis tartalma is, mert pl. az én kisfiam a sütőtök-almàtól 1 óra múltàn visított az éhségtől. A krumpli vagy a rizs eltelíti.
2012. márc. 27. 22:05
6/6 anonim válasza:
A főzelék az főtt zöldséget takar igazából. A magyar konyhában egyedülálló módón van jelen a főzelék, mint étel. Ezt sehol máshol nem készítik ebben a formában mint mi. De a babáknál még úgy kell érteni a főzeléket, hogy a baba kap már zöldségeket megfőzve, és fogazat hiányában pürésítve kapja. Az csak véletlen egybeesés, hogy a baba zöldségpüréjenek az állaga nagyjából megeggyezik azoknak az ételeknek az állagával, amit a magyar konyhában főzeléknek hívunk. Szóval főtt zöldség, burgonyával, rizzsel sűrítve.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!