Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Környezeti allergia okozhat...

Környezeti allergia okozhat bőrkiütéseket, viszketést?

Figyelt kérdés
Kisfiamnál(21hón.)eddig csak a tejfehérje-allergia jött szóba,atópiás,ekcéma-szerű kiütései miatt.Ám ezek az 1 éve tartó diéta hatására sem múltak el.Mióta jó idő van viszont egyre többet viszket neki és néha kicsit szuszog is,mintha náthás lenne.Ezért merült fel bennem,nem-e valami környezeti(por,pollen..)allergiája van.Úgy érzem sötétben tapogatózunk,és lehet nem is a tej lesz a ludas.Van valakinek tapasztalata?segítsetek!Köszönöm
2012. márc. 27. 14:29
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk beigazolódna a gyanúm,hogy környezeti allergiáról lenne szó,az kimutatható?
2012. márc. 27. 15:25
 22/27 anonim ***** válasza:

Rosszul irtam, a tejfehérje az allergia, a tejcukor az érzékenység. Legalábbis most igy olvasom.

[link]

Ez hasznos lehet, most találtam!

2012. márc. 27. 15:28
 23/27 anonim ***** válasza:
A pollen kimutatható. A poratka, macskaszőr és társai is. Csak ezekkel igazából nem tudsz mit tenni. Én is tudom, hogy porallergiás vagyok, csak ősztől van papirom is róla. Biztos voltam benne, mert anyóséknál fulladok...
2012. márc. 27. 15:29
 24/27 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettetek,nagyon köszi mindenkinek!!!Köszi a linket is,nagyon jó!
2012. márc. 27. 15:33
 25/27 anonim ***** válasza:

Nalunk ugyanez volt. 3 honaposan ekcemas lett a fiam. Akkor hasonloan hozzad teljes tejmentes dietara alltam ra, mert meggyozodesem volt, hogy a tejfeherjetol ekcemas. semmi mas tunet nem volt. Csakazon a franya interneten mindenhol azt irjak, hogy az ekcemat legtobbszor a tejfeherje okozza gyerekkorban. A gyerekorvos es ket borgyogyasz is mondta, hogy ez nem ilyen egyszeru, de en ragaszkodtam a tejmentesseghez. Majd 10 honaposan abbahagytuk a szopit es az allergiasoknak valo tapszert kezdtem adni. Termeszeesen a hozzataplalas is nagyon ovatosan ment, szinte csak az alapokat ette meg ekkor is. Az ekcemaja kb. ugyanolyan maradt. A szteroidos kremtol ket kenes utan elmult, de par folt mindig kijott. Egy eeves lett es vettunk egy viztisztitot. Igy klormentes vizben furdik. Ja, en elhagytam a mososzert es az oblitot, mospszodaval mosok es ecettel oblitek. A tisztitotol vagy nem, de elmult a borerol az ekcema. Szepen lassan elkezdtuk a tejtermekeket bevezetni. Soha semmitol nem romlott az allapota, egy egy folt akadt, de ritkan. Most ket eves, mindent eszik, csak tejet meg nem ivott. De pl. tejbegrizt evett mar, semmitol nincs baja. Szoval en utolag azt mondom, hogy megis a dokiknak volt igazuk. Nalunk meg nem derult ki, hogy mi okozza, de tenyleg annyira minimalis, hogy en mar nem aggodom miatta. Raadasul terhessegalatt :(kozben megszuletett a kislanyom) nekem is ekcemas lett a kezem. Az immunrendszer gyengebb, es ez okozza ezeket a problemakat, de nagyon ritka az, amikor egyertelmuen kiderul, hogy az ekcemat mi hozza ki. Ha van mas tunet is, pl. Veres kaki, haspuffadas , stb akkor konnyebb. Nalunk is van meg ket evesen is ket kaki naponta, az o emesztese is fpgyorsabb talan, de sosem hig vagy habos.

Tehat nekem kb, masfel ev kellett, hogy rajojjek, hogy nem a tejtol ekcemas.

Amit javaslok. Adj egy pici joghurtot /vagy te egyel es ha romlik az allapota akkor attol lehet. Dexerdemes

2012. márc. 27. 15:56
 26/27 anonim ***** válasza:

Kiprobalni, mert ha nem teszed, akkor csak magad idegesited es az eketed nehezited meg.

Nalunk egyszer volt meg szopi alatt egy proba, ettem egy fel pohar kefirt. A kisfiam egy nap mulva tiszta potty lett, vittuk az ugyeletre. Meg voltam gyozodve, hogy attol volt, de ott mondtak, hogy melegkiutes. Mindegy, en folytattam a dietat. :-)

De egy probat meger, veszteni valotok nincs. Sok sikert. :-)

Bocs, az elejet elkuldte veletlen es bocs a hibakert, telefonrol nehez irni.

2012. márc. 27. 15:59
 27/27 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszolók!Negatívak a fiam teszteredményei tejre és körny.allergénekre egyaránt.De nem hagytak sokáig örülni ennek,rögtön közölték,hogy ez igazából nem is mérvadó.nem is tudom,hogyan tovább...tejje,vagy anélkül a gyerek bőre ekcémás és viszket.Azt sem tudom merre induljak tovább...
2012. márc. 30. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!